Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009


Συνάντηση Β. τσόνογλου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας


Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας συναντήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Η κ. Τσόνογλου γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία λόγω και της ιδιότητας, της δικηγόρου, συνάντησε τους εκπροσώπους των αστυνομικών του Νομού μας προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα ώστε να διαβιβαστούν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η Βουλευτής αφού άκουσε και κατέγραψε τα όσα ανέφεραν οι αστυνομικοί είπε χαρακτηριστικά: «Η εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βοιωτία δεν είναι αυτή που περιμένουν οι πολίτες. Ότι υπάρχει σήμερα, το οφείλουμε στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι αστυνομικοί μας για την προστασία του πολίτη. Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή με τεράστια προβλήματα (Φυλακές, Κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων, αλλοδαποί, Νέα και Παλαιά Εθνική Οδός) να παρατηρούνται εδώ και χρόνια πολλά κενά στις οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα ζητούμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων οι οποίες ανέρχονται στις 62, δηλαδή σε ποσοστό 12% του συνόλου της δύναμης ενώ ακόμη 19 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι μόνιμα σε διάφορες θέσεις εκτός Νομού οπότε το ποσοστό ανεβαίνει στο 16%».
Παράλληλα η κ. Τσόνογλου υποστήριξε ότι είναι άμεση ανάγκη η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας με ανακατανομή της δύναμης λόγω νέων πληθυσμιακών δεδομένων και αυξημένης εγκληματικότητας ενώ συντάχθηκε με το αίτημα της Ε.Α.Υ.Ν.Β για τη δημιουργία τμήματος μεταγωγών στην Αστυνομική Υπ/νση Θήβας εξαιτίας της λειτουργίας των φυλακών στον Ελαιώνα. Τόνισε, παράλληλα, ότι με την μελλοντική λειτουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών στην Ριτσώνα αναμένεται να αποδυναμωθούν εκ νέου, οι ήδη αδύναμες, υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στη Βοιωτία.
«Στηρίζω τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και υπόσχομαι άμεση συνδρομή για την ικανοποίηση τους. Είναι θέματα που αφορούν τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά και τον Νομό μας, την κοινωνία μας» είπε τέλος η κ. Τσόνογλου κάνοντας γνωστό ότι θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.   thivapress