Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ίδρυμα για παιδιά προβληματικών οικογενειών στην Θήβα!!!



Ίδρυμα για παιδιά προβληματικών οικογενειών στην Θήβα!!!
Από το Νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος Λυκείου…
π. Νικόδημος: «θα αναλαμβάνει την μάθηση,  ένδυσή,  διατροφή και την φροντιστηριακή κάλυψη…»
Ίδρυμα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στην οικογένεια δημιουργείται στην Θήβα και συγκεκριμένα στον χώρο που βρίσκεται το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που δώρισε γι’ αυτόν τον σκοπό η κ. Δήμητρα Λιάπη!
Το εκκλησάκι βρίσκεται μεταξύ Πυριού και Γούρνας στο κάτω μέρος του Αμφείου Λόφου και το Ίδρυμα προορίζεται «για παιδιά οικογενειών,  οι οποίες είτε χωρίζουν είτε χτυπιούνται από ναρκωτικά είτε πεθαίνει ένας από τους δυο  γονείς», όπως εξηγεί ο π. Νικόδημος,  που ξεκίνησε όλη την προσπάθεια.
Ο γονέας  που έχει την ευθύνη του παιδιού θα το πηγαίνει στο Ίδρυμα,  το οποίο θα αναλαμβάνει την μάθηση του (σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) την ένδυσή,  την διατροφή και την φροντιστηριακή του κάλυψη, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την Γ’ Λυκείου».
Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δημιουργείται σύλλογος,  με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιου, στον οποίο μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε θελήσει να είναι ενεργό μέλος.
Δεύτερο βασικό πρόσωπο, της όλης προσπάθειας φαίνεται να είναι η Ευαγγελία Φιλλιπή, συγγενικό πρόσωπο της δωρήτριας, που αγωνίστηκε για την προσπάθεια, την οποία ο π. Νικόδημος επίσης ευχαριστεί δημόσια, αναφερόμενος στον μεγάλο αγώνα που ξεκινά για την επίτευξη του στόχου, ευελπιστώντας πως «όλα θα γίνουν με την βοήθεια του Θεού αλλά και του κόσμου, που θα συμπορευθεί μαζί του για να τελειώσει το κτίριο και στην συνέχεια να λειτουργήσει τα Ίδρυμα».
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου δεν είναι σαφές, αφού όπως εξηγεί ο π. Νικόδημος «τα οικονομικά ανοίγματα είναι μεγάλα και τα χρήματα υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που θα βοηθήσουν και το Ίδρυμα μπορεί να έτοιμο ίσως σε έναν ή δυο χρόνια».