Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Θήβα τίμησε τον Πολιούχο της!!!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε σήμερα η Θήβα τον Πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη.
Το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό πλήθος κόσμου και επισήμων φορέων παρέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μητροπολίτη Θηβών και Εξάρχου Πάσης Βοιωτίας.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και συνχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Καστορείας Σεραφείμ, ο Ύδρας Εφραίμ και ιερείς από όλη την πρώην επαρχία Θήβας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τελετή χειροτονίας σε Πρεσβύτερο του συμπολίτη μας π. Γεώργιου Μ. Θανάσου και η αναφώνηση των πιστών «Άξιος!».
Στην συνέχεια όλοι μαζί συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων και με την απόδοση τιμών από άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού, έγινε η Περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Δήλωσαν για την γιορτή:
Αγάτσα: Λαμπρή μέρα για την Θήβα, γιορτάζει ο Πολιούχος της Χρόνια Πολλά στους Θηβαίους πολίτες
Ν. Σβίγγος: Τις θερμότερες ευχές μου στους πολίτες του Δήμου μας για την γιορτή του Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη.
Εύχομαι υπό την σκέπη του πολιούχου μας να λαμβάνουμε πάντα μηνύματα αισοδοξίας, προόδου και επιτυχιών στις δύσκολες στιγμές που περνά το έθνος μας.
Ας μας καθοδηγούν αυτά τα μηνύματα που έρχονται από το βάθος της ιστορίας και αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας πάντοτε τα καταφέρνει.
Τσονογλου: Όλοι πιστοί εδώ, πολίτες κατά την πολιτεία με προσευχές και ευχές στηρίζουν την ελπίδα τους και στον Θεό, πιστεύοντας να πάρουν την δύναμη για τις δύσκολες ημέρες.
Μητροπολίτης κ. Γεώργιος: Για την ιστορική πόλη των Θηβών σήμερα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα. Λαμπρή εορτάσιμη τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη και αποδίδει τιμή αγάπης και ευγνωμοσύνης για όσα εκείνος έκανε όταν ήταν εδώ ποιμενάρχης και ζούσε και για οσα μας προσφέρει με τις πρεσβείες και την αγάπη του. Προπαντώς όμως μας προσφέρει ένα πρότυπο ζωής κατά Θεόν. Και αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα και το μυστικό: ότι θα φύγουμε από την εορτή γεμάτοι δύναμη και κουράγιο συνεχίζοντας την πορεία μας με αισιοδοξία, δύναμη και καθόλου απελπισία.
Αν. Κουτσούμπας: Χρόνια πολλά στους φίλους Θηβαίους και Θηβαίες. Εύχομαι μέσα στην δύσκολη εποχή που ζούμε σιγά σιγά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες όλοι.