Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Παρεμβάσεις στις επιτροπές αθλητισμού και περιβάλλοντος


Με τη συμμετοχή της βουλευτού Βοιωτίας Αριάδνης Αγάτσα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας Υποεπιτροπής Αθλητισμού που συστάθηκε για πρώτη φορά. Στην παρέμβασή της η κυρία Αγάτσα επισήμανε:
"Χαιρετίζω τη συγκρότηση της Επιτροπής Αθλητισμού, για ένα αντικείμενο που αφορά όλους τους Έλληνες. Είτε ενασχολούμενοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό ως απλοί αθλούμενοι. Η έννοια τού αθλητισμού είναι αλληλένδετη με τον Πολιτισμό της Ελλάδας από τα πανάρχαια χρόνια και οφείλουμε να συνεχίζουμε να τιμούμε τη σημασία της.
"Πρέπει βέβαια να προσδιορίζουμε τη νέα στόχευση στο χώρο του αθλητισμού γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει... πχ πριν από μερικά χρόνια η χώρα προετοιμαζόταν για Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα και τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν πολλά επιμέρους θέματα όπως ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, ο σχολικός αθλητισμός, τα άτομα με αναπηρία, που πρέπει να τα δούμε.
"Και βέβαια πρέπει να κληθούν στην επιτροπή ο ΓΓΑ, φορείς αλλά και αθλητές, να δώσουν στοιχεία και άποψη. Κι όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα της σύνθεσης κι όχι της αντίθεσης, διότι ο χώρος τού αθλητισμού προσφέρεται γι αυτό κι ενώνει..."
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΥΣΕΩΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η κυρία Αγάτσα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής την Τρίτη, που αφορούσε γενικά στη διαχείριση των απορριμμάτων, επισήμανε τα γενικότερα προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία και αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Η κυρία Αγάτσα, με την ευκαιρία αυτής της συνεδρίασης έθεσε και το θέμα της αντίθεσης των Θηβαίων πολιτών για το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου καύσεως. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετέφερε τις ανησυχίες και την αντίθεση των φορέων και των πολιτών της Βοιωτίας και ζήτησε να ενημερωθεί η επιτροπή και οι φορείς για την πορεία και την εξέλιξη τού όλου ζητήματος.