Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για τις εξελίξεις με την μονάδα καύσης


Μετά τις κινητοποιήσεις, την ενημέρωση και την δυναμική μας παρουσία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος μαζί με τους Βουλευτές και τους εκπροσώπους φορέων της πόλης, πείσαμε την Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρτάλης και συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της ΣΕΒΙΑΝ κ. Κατρής αλλά και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Ηλέκτωρ ότι για πολλούς λόγους, πέραν του ότι δεν είναι σύννομη αυτή η εγκατάσταση της μονάδας, ότι η κοινωνία της Θήβας δεν θέλει αυτήν την μονάδα. Δεν θέλει τα σκουπίδια της Αττικής στη Θήβα. Δεν θέλει μονάδα καύσης απ’ όπου επιχειρείται να ωφεληθεί ένας επιχειρηματίας και όχι η περιοχή. Δεν θέλουμε τα σκουπίδια της Αττικής στην περιοχή μας.
Σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση πήραμε την απάντηση της εταιρίας Ηλέκτωρ που λέει ότι αποσύρει την πρόταση της για την αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας.
Δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλια τα οποία κάνει ο Διευθυντής της επιχείρησης ο οποίος επισημαίνει ότι χάνεται μια ευκαιρία για την περιοχή, χάνονται θέσεις εργασίας κτλ.
Εφ’ όσον η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί φορείς και παράγοντες, οι πολίτες δεν θέλουν τέτοια δραστηριότητα, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να κατανοήσουν όσοι σχεδιάζουν από την Ομόνοια για την Περιφέρεια.
Έχουμε την δυνατότητα, την ικανότητα, έχουμε οργανωμένες τις δομές μας και μπορούμε μόνοι μας να αποφασίσουμε για τις τύχες της περιοχής μας.
Άλλωστε στο πνεύμα αυτό και ο Καλλικράτης δίνει την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίας, στους μεγάλους και ισχυρούς ΟΤΑ να έχουν την ευθύνη των πραγμάτων των κοινωνιών και έτσι θα πορευθούμε.