Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Επίσκεψη Κινέζων στον Νομό μας


Θα θυμόσαστε ίσως το ταξίδι της αντιπροσωπείας Βοιωτών στην Κίνα, αλλά και την αντίστοιχη επίσκεψη των Κινέζων στον Νομό μας, που είχαν διοργανώσει η Αναπτυξιακή Εταιρία της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ) σε συνεργασία με τοΕΒΕ και την Ένωση Βιομηχάνων  Βοιωτίας.
Αυτή η ανταλλαγή λοιπόν, απέδωσε καρπούς!! Στα πλαίσια αυτες της συνεργασίας που ανέπτυξε η Βοιωτία με την Περιφέρεια του Γιάνγκ Σι της Κίνας και σε συνέχεια του μνημονίου οικονομικής συνεργασίας, που είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2009 στην Κίνα, απέκτησε σάρκα και οστά με την παρουσία στον Νομό μας του αρμόδιου εκπροσώπου για την Ευρώπη, που ήρθε για  να γνωρίσει από κοντά την βιομηχανία κρασιών ΙΝΟ αρχικά, άλλα οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας στη συνέχεια, με ενδιαφέρον .
«Θεωρούμε ότι ξεκινά μια νέα σελίδα για τα τοπικά μας προϊόντα για το λάδι και το κρασί που είναι πολύ σημαντικά για την τοπική οικονομία της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλαδας ευρύτερα» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΒΑΕΠΑΕ Λ. Καράντζαλης, ιδιαίτερα αισιόδοξος «ότι πολύ σύντομα θα αναπτυχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες .
Επόμενος σταθμός του Κινέζου εκπροσώπου είναι η βιομηχανία Μινέρβα στην Βοιωτία , η οποία θα παράξει ένα νέο προϊόν της Βοιωτικής γης, προκειμένου να προωθηθεί στην Κίνα.
Ο κ. Φού πάντως μας ξεκαθάρισε πως ήρθε εδώ προκειμένου να κάνει μπίζνες με την Ελλάδα, να φτιάξει συμβόλαιο και να πάει στην χώρα του κρασί και λάδι.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη είναι και η ηγεσία της ΙΝΟ, καθώς η Δ/ντρια των εξαγωγών της εταιρίας  Α. Λιβανού χαρακτηρίζει την συνεργασία «πρωτόγνωρη για την Ελλάδα, την Βοιωτία και γενικά για το ελληνικό κρασί που δυστυχώς ακόμα κάνει δειλά τα βήματα».
«Θα έχουμε την δυνατότητα να τους παρέχουμε το σωστό προϊον,   σε σωστή  τιμή και κυρίως να γνωρίσουν τα δικά μας προϊοντα» τονίζει η Ελληνίδα Δ/ντρια   αφού πληροφορίες μας αναφέρουν πως ήδη έφυγαν γεμάτα δυο κοντέϊνερ για την Κίνα!!!