Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αναφορά Β. Τσόνογλου για τις εφημερίες γιατρών στο νοσοκομείο Θήβας


Αναφορά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε στις 4 Μαΐου η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.
Θέμα της αναφοράς της Βουλευτή η αδυναμία κατάρτισης μηνιαίων προγραμμάτων εφημεριών των γιατρών τόσο στο γενικό Νοσοκομείο της Θήβας όσο και στα Κέντρα Υγείας αυτού (Σχηματαρίου και Ερυθρών).
Η αναφορά της κ. Τσόνογλου έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑΠρος την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Σας επισυνάπτω το από 26 Απριλίου 2010 έγγραφο του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας για την συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 20η Απριλίου 2010 αναφορικά με την αδυναμία κατάρτισης μηνιαίων προγραμμάτων εφημεριών γιατρών στο τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας όσο και στα Κέντρα Υγείας αυτού ( Σχηματαρίου & Ερυθρών) λόγω:
1. Της επίσχεσης των ιατρών από την 22α Μαρτίου 2010 εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών.
2. Την υποβολή του προγράμματος από τον κάθε Διευθυντή του κάθε Τμήματος, ο οποίος φέρει και την ευθύνη του Τμήματος του οποίου προΐσταται.
3. Τη μη χορήγηση βασικών φαρμάκων και απαραίτητων υγειονομικών υλικών, εξαιτίας της μη πληρωμής των προμηθευτριών σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό Εταιριών, καθώς θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία τόσο των νοσηλευομένων όσο και των προσερχομένων στα Επείγοντα και Εξωτερικά Ιατρεία ασθενών.
4. Επιπλέον, το νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύει μόνο με ειδικευμένους γιατρούς αφού οι ειδικευμένοι και αγροτικοί γιατροί αρνούνται να καταθέσουν προαιρετικό πρόγραμμα εφημεριών, εάν μέχρι την 30η Απριλίου 2010 δεν τους καταβληθούν στο ακέραιο οι δεδουλευμένες εφημερίες τους.
Η Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου - Βυλλιώτη