Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΘΗΒΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ            
   ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΘΗΒΑΣ
       «Ο  ΠΙΝΔΑΡΟΣ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το απεργιακό συλλαλητήριο της 5ης του Μάη 2010

    Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές συναδέλφους και εργαζόμενους όλης της χώρας που με πρωτοφανείς για τη μαζικότητά τους συγκεντρώσεις εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.
    Οι μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. για τη λήψη του πακέτου των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η συμφωνία αυτή της κυβέρνησης   δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση και πως τα μέτρα έχουν πλήρως απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
   Δυστυχώς, τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα (όπου πήραν μέρος πάνω από 200.000 εργαζόμενοι) αμαύρωσε η δολοφονία τριών εργαζομένων.
   Ο Σύλλογός μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο τρεις νέους εργαζόμενους και αμαύρωσε τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη θλίψη μας για το θάνατο των τριών συναδέλφων.
    Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ηχηρό μήνυμα συνέχισης, κλιμάκωσης και έντασης του αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.
   Απαιτεί την απόσυρση του σχεδίου νόμου που αφορά τα μέτρα της συμφωνίας με Ε.Ε και ΔΝΤ από τη Βουλή.

Οι Αγώνες μας θα συνεχιστούν μέχρι την τελική νίκη.
                                                                                                ΤΟ Δ.Σ.