Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Χείρα βοηθείας στην Πολιτεία τείνει η Εκκλησία


Ευπρόσδεκτες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις προτάσεις με τις οποίες προσήλθε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στη μεταξύ τους συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε την αξιοποίηση εθνικών κληροδοτημάτων, την ευθύνη των οποίων έχει ο ίδιος, και την ανάπτυξη περαιτέρω προνοιακού έργου από την Εκκλησία, με την προϋπόθεση να ξεπεραστούν σύντομα οι αργόσυρτες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ζούμε μια πολύ δύσκολη στιγμή, δίνουμε μια σκληρή μάχη, πιστεύω στις δυνάμεις της πατρίδας, του λαού και των πολιτών και θα αποδείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν, ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόμενος τον αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι ήδη το πράττει η Εκκλησία και ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την συμπαράσταση.
Από τη μεριά του, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι πράγματι είναι δύσκολη η στιγμή, ότι η Εκκλησία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και ευχήθηκε να ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να πούμε ότι πρέπει όλοι ενωμένοι να συνεργαστούμε, κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος.
Ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι σίγουρη, ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε ο αρχιεπίσκοπος για τη γραφειοκρατία τόνισε ότι πράγματι ο μεγάλος ασθενής είναι ο δημοσιος τομέας και είναι και ένας από τους λόγους, για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα αλλάξει, ενώ αλλαγές θα γίνουν άμεσα, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το προνοιακό έργο της Εκκλησίας.
Πηγη: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ