Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κατερίνα Μπατζελή: Η γεωργία για εμάς δεν είναι σπατάλη χρημάτων

Κατερίνα Μπατζελή: Η γεωργία για εμάς δεν είναι σπατάλη χρημάτων, είναι ανάπτυξη δομών και αναπτυξιακών μέτρων
«Σχετικά με τον έλεγχο της οικονομίας, της αγροτικής πολιτικής ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ μεγάλο σταυροδρόμι της υλοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της εθνικής μας στρατηγικής», ανέφερε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Κατερίνα Μπατζελή, στη βουλή.

«Οι προτεραιότητές μας είναι να εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την Κοινή Αγροτική Πολιτική για να μην πληρώνουμε πέραν των άλλων ετησίως 300 εκατομμύρια ευρώ στον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτός είναι ο ρόλος ενός υπουργείου και μάλιστα σε τέτοια φάση κρίσιμη για όλους μας. Δεύτερον, ισομερώς και δίκαια να δώσουμε τους πόρους ανάπτυξης της ύδρευσης, των εγγειοβελτιωτικών και να μην επικεντρωθούνε σε δύο ή τρεις νομούς έργα τα οποία τα έχω καταθέσει σε προηγούμενη ομιλία μας εδώ γι' αυτό το θέμα. Διότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΕΝΑΕ έχει κατακρίνει την κατανομή των πόρων για τα μεγάλα αρδευτικά έργα και βρισκόμαστε σε συνεννόηση μαζί τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα.
Το μεγάλο επίσης ζήτημα για εμάς είναι το θέμα της αγοράς όπου με συλλογικές πράξεις θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με τα συναρμόδια Υπουργεία και πάνω από όλα με σταθερούς μηχανισμούς. Η γεωργία για εμάς δεν είναι σπατάλη χρημάτων, είναι ανάπτυξη δομών και αναπτυξιακών μέτρων στήριξης», κατέληξε η κα Μπατζελή.