Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Θήβας


"Δεν κινδυνεύει το Ειδικό Σχολείο Θήβας"
Στην Βουλή συζητήθηκε χθες η ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Βοιωτίας Βάσω Τσόνογλου προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.
"Πιστεύω όμως ότι συγκεκριμένα το θέμα με τα ειδικά σχολεία, κυρία Υπουργέ, λόγω της ιδιαιτερότητας των μαθητών και των ψυχοκινητικών προβλημάτων και λόγω της αναστάτωσης που προκαλείται στις οικογένειες θα πρέπει ίσως το Υπουργείο να το δει με διαφορετικό μάτι" είπε η κ. Τσόνογλου απευθυνόμενη στην κ. Χριστοφιλοπούλου.
Η Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε στην απάντηση της μεταξύ άλλων:
"Οι συνενώσεις αλλά και οι ιδρύσεις σχολείων είναι μια πάγια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο και όπως αναφέρατε και εσείς αποφασίσαμε να κάνουμε διαβούλευση για μια απλή εγκύκλιο, γιατί ακριβώς θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη σημασία που πρέπει να δοθεί στο τοπικό επίπεδο, δηλαδή στην ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής και του κάθε σχολείου.
Δεν θέλουμε επ’ ουδενί να διαταράξουμε την περιφερειακή ζωή και την ανάπτυξη, αλλά δεν θέλουμε και να διατηρήσουμε σχολεία που δεν είναι βιώσιμα για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η μία διάσταση.
Βεβαίως πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι το ειδικό σχολείο της Θήβας, όπως και τα άλλα ειδικά σχολεία, όχι μόνο δεν κινδυνεύουν, αλλά φέτος σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες καταφέραμε να έχουμε καλύτερη εικόνα των ειδικών σχολείων, αλλά βεβαίως και να προκηρύξουμε 500 θέσεις δασκάλων για τα ειδικά σχολεία, τα σχολειά των παιδιών μας, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερη, των παιδιών με αναπηρίες
".