Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΤΥΝ. Δ-ΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο νεοσύστατες ομάδες πρόληψης και καταστολής της βαρύνουσας εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), βρίσκονται από τη Δευτέρα 14-02-2011 στο πλευρό των Ευβοέων πολιτών.
Πρόκειται για δυο ομάδες αστυνομικών, που έλαβαν ειδική εκπαίδευση και μπήκαν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στις περιοχές της Βόρειας και Νοτιοανατολικής Εύβοιας, με έδρες τα Αστυνομικά Τμήματα Αιδηψού και Αλιβερίου αντίστοιχα.
Οι αστυνομικοί των ομάδων, φέρουν βαρύ οπλισμό, συμμετέχουν σε διαρκές σχεδιασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον τρόπο δράσης και την αντιμετώπιση οργανωμένων εγκληματικών  ομάδων και έχουν λάβει ρητές εντολές και οδηγίες για στοχευμένες  δράσεις και αποτελεσματικότητα, με σκοπό την αντιμετώπιση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και την επαναφορά του αισθήματος  ασφάλειας στους πολίτες των περιοχών της περιφέρειας.
Ομολογουμένως, οι μακρινές αποστάσεις και το ανάγλυφο του εδάφους σε αυτές τις περιοχές, παρεμπόδιζαν τις δυνάμεις τις έδρας να προσεγγίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά και να ανταποκριθούν σε σοβαρά και κρίσιμα περιστατικά.  
Η Αστυνομική Διεύθυνση με τη δημιουργία των ομάδων αυτών, προσδοκά στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες με το περιορισμό της παραβατικότητας, η οποία αυξήθηκε κυρίως, λόγω της παρουσίας και δράσης αλλοδαπών εγκληματικών στοιχείων.