Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΗΒΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Τρίτη 15/2/2011 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Θηβαίων πολιτών στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης , μετά από πρόσκληση της «Πρωτοβουλίας Θηβαίων Πολιτών Ενάντια στα Διόδια»
Στην αρχή έγινε ενημέρωση από μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αφιδνών & του Πανελλαδικού Συντονιστικού ενάντια στα διόδια , ακολούθησε διάλογος & προβληματισμός.
Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη έντασης & μαζικοποίησης των κινητοποιήσεων για την κατάργηση των ληστρικών, άδικων & παράνομων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων. Στην ανάγκη υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής (υγεία-εκπαίδευση-συγκοινωνίες) από την κερδοσκοπική εκμετάλλευση των ιδιωτών μεγαλοκαρχαριών.
Ιδιαίτερα για την πόλη μας ένας περίεργος βρόγχος τοποθετήθηκε στο λαιμό επιβάλλοντας χαράτσι στην είσοδο – έξοδο προς την Εθνική οδό, αναγκάζοντας τους μετακινούμενους – εργαζόμενους & επαγγελματίες – να κινούνται στους ήδη άθλιους παράδρομους αυξάνοντας τα ατυχήματα & την επιβάρυνση των εσωτερικών δρόμων της πόλης από τη διέλευση πολύ περισσότερων βαρέων οχημάτων.
Σχετικά με την τροπολογία το υπουργού μεταφορών , έχουμε να πούμε τα εξής:
- Οι ληστρικές συμβάσεις «εκποίησης» του κοινωνικού αγαθού της ελεύθερης μετακίνησης προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση των πολιτών
- Η αγανάκτηση αυτή φούντωσε ακόμη περισσότερο με τη συνεχή επέκταση των σταθμών διοδίων & τις απανωτές αυξήσεις, σε περίοδο άγριας λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος
- Οι πολίτες αυτοοργανώθηκαν & διαμόρφωσαν ένα πολύμορφο κίνημα που απέναντι στο επιβαλλόμενο χαράτσι δηλώνει έμπρακτα: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
- Η κυβέρνηση υπακούοντας στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων , καθυβρίζει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ως «τζαμπατζήδες» , ποινικοποιεί τις αντιδράσεις , απειλεί με πρόστιμα , φυλακίσεις & παραβάσεις Κ.Ο.Κ. , για να καταστείλει το συνεχώς διογκούμενο κύμα ανυπακοής.
- Μετατρέπει την τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών , εξαναγκάζοντας τον πολίτη να πληρώνει για τη χρήση δημόσιας περιουσίας.
Όσοι από τους βουλευτές στηρίξουν τη αντιδημοκρατική μεθόδευση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη των επιλογών τους.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση , δηλώνουμε απερίφραστα ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ – ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ :
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Καλούμε κάθε πολίτη, φορέα , σύλλογο , σωματείο της πόλης να λάβει θέση & να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αγώνα μας.
Καλούμε ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή, εκτός από συμπαραστάτης στο δίκαιο αγώνα μας, να ελέγξει τη νομιμότητα των σταθμών διοδίων στην είσοδο της πόλης.
ΘΗΒΑ 15/2/2011