Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γερό μπλόκο στους λαθροκυνηγούς στη Θήβα


Θηροφύλακες – Δασαρχείο – ΟΠΚΕ…
Ε. Δράκος: «Η λαθροθηρία την τελευταία 5ετία έχει θεαματικά περιοριστεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια»

Μπλόκο στους παράνομους κυνηγούς έστησαν το πρωϊ της Κυριακής έξω από την Παλιοπαναγιά η Θηροφυλακή και το Δασαρχείο με την συνδρομή της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, στα πλαίσια της προστασίας του Περιβάλλοντος!
«Προσπαθούμε να περιορίσουμε την λαθροθηρία , που την τελευταία 5ετία έχει θεαματικά περιοριστεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια» επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας και Μέλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Ε. Δράκος, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Δ/ντη Βοιωτίας Κ. Τουρκοχωρίτη, που συνδράμει διαρκώς τους ελέγχους στον Νομό, καθώς δεν έχουν λείψει και τα περιστατικά που έχουν συμβεί σε βάρος των θηροφυλάκων.
Τον τελευταίο καιρό όμως, οι κυνηγοί βάλλονται ποικιλοτρόπως, καθώς χαρακτηρίζονται ως οι «χείριστοι» των ανθρώπων.
Ας δούμε τι απαντούν στο θέμα, οι άμεσα συνεργαζόμενοι μαζί τους…
«Συνεργαζόμαστε πάντα με τούς κυνηγετικούς Συλλόγους, και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στο περιβάλλον, αφού εκτός από την δραστηριότητα τους στο κυνήγι, δεντροφυτεύουν, ελέγχουν τα δάση, τα οποία και προστατεύουν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών» απαντά π Δασοφύλακας Π. Τσιάρας , ενώ ο Θηροφύλακας της Δ’ ΚΟΣΕ Γ. Χριστοδούλου, με 20ετή και πλέον εμπειρία του στην υπηρεσία, δίνει την δική του χαρακτηριστική απάντηση: «Ο κυνηγός είναι και διαχειριστής του περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στο τριχωτό θήραμα ( λαγός, αγριόχοιροι κ.α) έντονος πολλαπλασιασμός, γεγονός που δημιουργεί στους παραγωγούς μεγάλες ζημιές. Αν δεν υπήρχε η κυνηγετική δραστηριότητα για να ελέγχεται ο πληθυσμός, εκτιμώ ότι θα υπήρχε μεγάλη καταστροφή στις φυτείες (στάρια, καλαμπόκια, ντομάτα κ.α) με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι παραγωγές και οι αγρότες να μην έπαιρναν την σοδειά τους, οπότε θα έπρεπε να αποζημιώνονταν από το κράτος» εξηγεί ο κ. Χριστοδούλου», σημειώνοντας: «Άρα ο κυνηγός ελέγχοντας τον πληθυσμό, γίνεται ταυτόχρονα και διαχειριστής. Αν ο κυνηγός τηρεί τους νόμους, που είναι αυστηροί στην Ελλάδα, τότε είναι Οικολόγος».