Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διευκρινήσεις από τη ΔΕΠΟΔΑΘ για τη διαδικασία προσλήψεων

ImageΜε αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και ανάλογη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για την διαδικασία προσλήψεων στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, για αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Στις 31 Ιανουαρίου 2011 το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε την έγκριση 19 θέσεων Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ) διάρκειας 1 έτους για την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε.
Την 1η Φεβρουαρίου 2011 το ΑΣΕΠ απέστειλε το τελικό κείμενο της προκήρυξης, προκειμένου η επιχείρηση να προχωρήσει τις διαδικασίες.
Η προκήρυξη (έγκριση του ΑΣΕΠ), μεταξύ άλλων αναφέρει ότι  όσον αφορά την δημοσιότητα, περίληψη της προκήρυξης θα πρέπει να,
- δημοσιευθεί σε 2 ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του Νομού Βοιωτίας
- να γίνει ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με τα παραρτήματα της, στο κατάστημα της υπηρεσίας (γραφεία επιχείρησης) και στον χώρο των ανακοινώσεων των Δημοτικών καταστημάτων των Δήμων-Μελών της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, μετά την σύνταξη σχετικού πρακτικού ανάρτησης, το οποίο θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τις οριζόμενες διαδικασίες η επιχείρηση έπραξε τα εξής:
 - Στις 4 Φεβρουαρίου 2011 έγινε δημοσίευση στις εφημερίδες ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ & ΒΟΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι η διάρκεια υποβολής αιτήσεων ανέρχεται σε 10 ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη της δημοσίευσης, δηλαδή καταληκτική ημερομηνία η 14η Φεβρουαρίου 2011.
 - Την ίδια ημέρα 4 Φεβρουαρίου γίνεται ανάρτηση της ανακοίνωσης στην κεντρική είσοδο των γραφείων της επιχείρησης και στον πίνακα ανακοινώσεων (Τσεβά 2) με το πρακτικό ανάρτησης αριθ. πρωτ. 101/04.02.2011, το οποίο υπογράφεται από 3 υπαλλήλους της επιχείρησης, την αναρτήσασα & 2 μάρτυρες.
 - Αυθημερόν υπάλληλος της επιχείρησης μετέβη στους 3 Καλλικρατικούς Δήμους - Μέλη της επιχείρησης (Θήβας, Τανάγρας & Αλιάρτου), επιστολή (αριθ. πρωτ. 100/04.02.2011) και παρέδωσε ιδιοχείρως το πακέτο προκήρυξης και των παραρτημάτων της, συνοδευόμενο από επιστολή προκειμένου να αναρτηθεί στα Δημοτικά καταστήματα των Δήμων.
 -Το ίδιο πακέτο εστάλη και σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους (10) με email.
            Να σημειωθεί ότι η επιστολή ανέφερε ότι η προκήρυξη θα πρέπει να αναρτηθεί όχι μόνο στην έδρα του Δήμου αλλά και στο σύνολο των Δημοτικών Διαμερισμάτων (42 πόλεις & χωριά συνολικά).
- Για αυτήν την διαδικασία η επιχείρηση έλαβε αυθημερόν υπογραφή από 3 υπαλλήλους κάθε Δήμου επί του πρακτικού ανάρτησης, του αναρτήσαντα την δημοσίευση και 2 μαρτύρων, όπως εμφανίζεται στα σχετικά αποδεικτικά δημοσιεύσεως αριθ. πρωτ. 2164/04.02.2011 του Δήμου Θηβαίων, αριθ. πρωτ. 2371/04.02.2011 του Δήμου Τανάγρας & αριθ. πρωτ. 635/04.02.2011 του Δήμου Αλιάρτου.
Και σε αυτήν  την δημοσίευση η προκήρυξη ανέφερε ότι η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έληγε σε 10 ημερολογιακές ημέρες από την δημοσίευση, δηλαδή στις 14 Φεβρουαρίου 2011.
 - Την ίδια ημέρα, 4 Φεβρουαρίου 2011, η επιχείρηση με το υπ΄αριθ. 101/04.02.2011 έγγραφο της απέστειλε προς το ΑΣΕΠ το Πρακτικό Ανάρτησης Προκήρυξης ΣΜΕ.
 - Η προκήρυξη στάλθηκε επίσης και στο ΚΕΠ Θήβας.
Με βάση τα προαναφερόμενα, τα οποία είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, είναι σαφές ότι η επιχείρηση τήρησε απολύτως τις διαδικασίες δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ΑΣΕΠ.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κάθε ενδιαφερόμενο να αναζητά τις πληροφορίες μέσα από την πρωτογενή θεσμική ενημέρωση και όχι από αναδημοσιεύσεις.
Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η επιχείρηση είναι ο Φορέας διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της 2ης διαχειριστικής ενότητας του Νομού μας και οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Δήμων.
Η κατ΄επανάληψη έγκληση της επιχείρησης για δήθεν αδιαφανείς διαδικασίες και εν κρυπτώ αποφάσεις ή παράνομες ενέργειες, στηριζόμενες σε φήμες εκτιμούμε ότι δεν συμβάλλουν τόσο στην ομαλή λειτουργία της όσο και στο δύσκολο έργο το οποίο καλείται να επιτελέσει και για το οποίο ζητά να κριθεί.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά την πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί να ζητήσει και να λάβει αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας καθώς και για τις δράσεις της επιχείρησης
  Από την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε
Θήβα : 17/02/2001