Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πάμε για εκλογές τον Απρίλιο;


Μετά την επιστολή προς του αρχηγούς των κόμματων για διάλογο για την παράδοση της χώρας στην τρόικα και τους γερμανούς ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές.
Ο διάλογος αυτός λογικά αναμένεται να ναυαγήσει ενώ στο ενδιάμεσο η κοινωνική ένταση θα αυξάνει. . Συμφωνα με πληροφορίες μας λοιπόν ως πολύ πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι μεσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου μια εβδομάδα μετά την εκπνοή της δυνατότητας του...
 πρωθυπουργού για εκλογές με λίστα.
Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον όπου λήφθηκε η απόφαση εκτιμούν και μάλλον ορθά ότι σε περίπτωση όπου οι εκλογές γίνουν νωρίτερα δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ με το κίνητρο της επανεκλογής του βουλευτή τους θεωρούν ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτών βουλευτών θα ενεργοποιηθούν θα οργανωθούν και θα τρέξουν.
Αναμένεται επιπλέον πρόβλημα στην στελέχωση των ψηφοδελτίων καθώς δεν αξιοποιήθηκε σχεδόν κανείς από τους υποψηφίους βουλευτές του 2009 καθώς επικράτησαν στενότερα από τα αξιοκρατικά κριτήρια.
Η πληροφορία ότι εκλογές θα έχουν δημοψηφιστικό χαρακτήρα με βασικό ερώτημα “με του Γερμανούς ή όχι” δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.