Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Φθηνά εισιτήρια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη από 9 ευρώ!



Μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Διαβάστε με ποιον τρόπο θα βρείτε τα πιο φθηνά εισιτήρια.Ξεκινά μέσω του διαδικτύου το πρόγραμμα διάθεσης για φθηνά εισιτηρία στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με την ισχύ του εισιτηρίου από την 21η Αυγούστου και μετά.
Κάθε μήνα, 10.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες έναντι
εισιτηρίου 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και αντίστοιχος αριθμός έναντι 29 ευρώ. Δηλαδή, σε σύνολο 210.000 εισιτηρίων σε μηνιαία βάση, οι 45.000 εισιτήρια θα βγαίνουν σε εκπτώσεις.
Στο μεταξύ, άμεσα πρόκειται να εφαρμοστεί, για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά στη χώρας, πολιτική αποζημίωσης επιβατών, λόγω καθυστερήσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής, ανάλογη αυτής που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, θα παρέχεται έκπτωση στο επόμενο εισιτήριο για κάθε επιβάτη κατά 25% για μισή ώρα καθυστέρηση, 50% για πάνω από 60 λεπτά, 75% πάνω από 90 λεπτά, ενώ για καθυστέρηση άνω των 120 λεπτών, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο.
Μάλιστα, από 1η Σεπτεμβρίου, ο ΟΣΕ θα παρέχει μέσα στα τρένα τη δυνατότητα χρήσης ίντερνετ και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα όλων των εταιρειών, ενώ για τους επιβάτες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη θα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών πόρτα-πόρτα, με την επωνυμία «τραίνο-ταξί».
Ένας επιβάτης ξεκινώντας το ταξίδι του από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη ή Βόλο, θα έχει τη δυνατότητα με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητήσει να τον περιμένει ταξί και να τον μεταφέρει στον τελικό του προορισμό.
Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα ξεκινά από 69 ευρώ μετ’ επιστροφής για όσους διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ fimes.gr