Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δήλωση για το Σχολείο Δηλεσίου

Με αφορμή τις απαντήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την κατασκευή του Σχολείου Δηλεσίου και τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αφού ο Πρωθυπουργός δημιούργησε με τις περίεργες εμπνεύσεις του ένα απίθανο μπάχαλο στον Οργανισμό Σχολικών Κτη
ρίων, σήμερα αποφάσισε από κοινού με τους Υπουργούς του την κατάργηση του Οργανισμού.
Με το ΠΔ για την κατανομή των αρμοδιοτήτων, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Πρωθυπουργός μετέφερε την αρμοδιότητα εποπτείας του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ωστόσο, την αρμοδιότητα για την συντήρηση των Σχολικών Κτηρίων την έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τον προγραμματισμό για τις νέες Σχολικές Μονάδες εκπονεί το Υπουργείο Παιδείας.
Τρία Υπουργεία, δηλαδή, και ένας Οργανισμός είναι συναρμόδια για την ίδια δουλειά.
Και σήμερα που βλέπει ότι το σύστημα που δημιούργησε δεν δουλεύει, αντί να καταργήσει τους ασυνεννόητους μεταξύ τους Υπουργούς, καταργεί το Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Αν αυτό που δημιούργησε ο Πρωθ
υπουργός δεν λέγεται «μπάχαλο», τότε είναι απλά ενδείξεις ερασιτεχνισμού. Ένας ερασιτεχνισμός που έχει επιπτώσεις στον δικό μας προγραμματισμό για το σχολείο Δηλεσίου, που είχε προγραμματιστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Αναμένω ακόμα, δύο μήνες μετά την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων για το Σχολείο Δηλεσίου.
Δική μας θέση παραμένει η λειτουργία ενός φορέα σχολικών κτηρίων για όλες τις δραστηριότητες, εποπτευόμενος από ένα Υπουργείο.»