Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Όλες οι γαλάζιες λίστες για τη Στερεά Ελλάδα

Κλεισμένες σε ένα μεγάλο ποσοστό είμαι οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας για την Στερεά Ελλάδα. Θα υπάρξει σημαντική ανανέωση ενώ δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Οι πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Υποψήφιοι θα είναι οι τρεις νυν βουλευτές, από τους οποίους ο Μάριος Σαλμάς αναμένεται να μην έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ ο Δημήτρης Σταμάτης έχει επίσης καλή εικόνα. Δυσκολότερα θα
είναι τα πράγματα για τον Κώστα Καραγκούνη ο οποίος έφτασε μια ανάσα πριν το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά το...μετάνιωσε. Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου, ο Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή, ο Θύμιος Δρόσος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού και ο Νίκος Καραπάνος.
ΕΥΒΟΙΑ: Ακλόνητο φαβορί είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος-από τους πιο στενούς συνεργάτες του Α. Σαμαρά - ενώ και ο άσπονδος φίλος του Σιμός Κεδίκογλου θεωρείται ότι πηγαίνει καλά. Κατά τα λοιπά υποψήφια θα είναι η προερχόμενη από την Πολιτική Άνοιξη Σίσσυ Λαΐου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Γκαβαλης και ο γιατρός Γ. Χαλιώτης.
ΒΟΙΩΤΙΑ: Η Νέα Δημοκρατία έχει μόνο ένα βουλευτή στην περιοχή, τον Μιχάλη Γιαννάκη. Υποψήφιοι θα είναι σίγουρα ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, ο πρώην δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος και ο οικονομολόγος Γιάννης Καράμπελας. Η πιθανότητα να είναι υποψήφιος ο κ. Μπασιάκος μάλλον πρέπει να αποκλειστεί.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Ισχυρός στην Φθιώτιδα παραμένει ο Κώστας Σταικούρας ενώ δυνάμεις κρατάει και ο έτερος βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος. Κατά τα λοιπά, βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Νίκου Σταυρογιαννη, αλλά και του δικηγόρου Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου . Επίσης ακούγεται η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου και η πρώην αντινομάρχης Ελένη Τσεκούρα-Αμερικάνου αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Κολώνιας. Πιέσεις δέχεται να είναι υποψήφιος και ο πρώην νομάρχης Αθανάσιος Χειμάρας.

ΦΩΚΙΔΑ: Στην μονοεδρική Φωκίδα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σήμερα βουλευτή. Τα ονόματα που ακούγονται είναι ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μπούγας, Κ. Παπαβασιλείου, αλλά και ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Στο άντρο της Ντόρας Μπακογιάννη η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να έχει υποψήφιο τον πρώην νομάρχη και πάλαι ποτέ στενό φίλο της προέδρου της ΔΗΣΥ Κώστα Κοντογιώργο. Πιθανότητα εκλογής πάντως και με δεδομένη την παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Καρπενησίου, θα έχει μόνο αν η κυρία Μπακογιάννη αποφασίσει να τον στηρίξει. Σε αντίθετη περίπτωση κι εφόσον η ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο βουλευτή, τότε ο υποψήφιος της ΝΔ κινδυνεύει να βρεθεί στην ...τρίτη θέση.

iefimerida.  http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/blog-post_4114.html