Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Τρόμος» από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που μπορεί να έχει ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο , εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στις ασφαλιστικές εταιρίες από την απώλεια εσόδων , αποτελεί και ένας επιπλέον βασικός κίνδυνος και για τους οδηγούς των ασφαλισμένων οχημάτων.
Η εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα σημαίνει μακρόχρονη και ίσως μερικές φορές αβέβαιη διαδικασία από τον παθόντα για να αποζημιωθεί.
Οι αποζημιώσεις από ανασφάλιστα αυτοκίνητα καταλήγουν συνήθως στο...
Επικουρικό Κεφάλαιο αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών , που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των συσσωρευμένων ελλειμμάτων, που έχουν προκαλέσει τα απανωτά «λουκέτα» σε ασφαλιστικές εταιρίες τα τελευταία χρόνια , αλλά και από την συνεχώς μειούμενο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων.
Ετσι οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να διασφαλιστούν από τον συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο εμπλοκής σε τροχαίο με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, θα πρέπει να καταφύγουν σε επιπλέον ασφαλίσεις και να επιβαρυνθούν επιπλέον κόστος.
Τέτοιες επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις είναι οι μεικτές ασφαλίσεις, η ασφαλιστική κάλυψη για ανασφάλιστα, ενώ συνιστώμενη από τους ειδικούς είναι και η κάλυψη της νομικής προστασίας.
Μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης της νομικής προστασίας ο ασφαλισμένος εξασφαλίζει τουλάχιστον, ταχύτερη και χωρίς άμεση εμπλοκή την νομική διεκδίκηση των χρημάτων της αποζημίωσης από τον κάτοχο του ανασφάλιστου αυτοκινήτου ή το Επικουρικό Κεφάλαιο .
Μερικές χρήσιμες ενέργειες για περιπτώσεις τέτοιων ατυχημάτων είναι η κλήση της Τροχαίας για να καταγράψει το συμβάν, η επικοινωνία με την ασφαλιστική μας εταιρεία, η φωτογράφιση του συμβάντος .
Στην περίπτωση που το όχημα έχει ξένες πινακίδες κυκλοφορίας καλούμε σε κάθε περίπτωση την Τροχαία για να κάνει καταγραφή του ατυχήματος, κρατάμε εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας την χώρα προέλευσής του, τη μάρκα και τον τύπο του. Επίσης κόβουμε και κρατάμε από την πράσινη κάρτα του αλλοδαπού οχήματος το σχετικό απόκομμα.

http://www.asfalisinet.gr