Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

Πατήστε για μεγένθυσηΠατήστε για μεγένθυσηΑντάξιοι των Ελλήνων του 40 μας κάλεσε να γίνουμε η νηπιαγωγός κα Ελένη Καρανπέλου στο μεστό λόγο της, ο οποίος πέρα από τα ιστορικά στοιχεία περιλάμβανε και αναφορές στην κάθε είδους κυριαρχία επί λαών. Οι πρόγονοί μας απαιτούν αυτόν το φόρο τιμής, προκειμένου να μας υπενθυμίζουν πως μόνο ενωμένοι οι Έλληνες πετυχαίνουμε τα ακατόρθωτα τόνισε.
Ο σημερινός εορτασμός στο χωριό ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο ναό της Παναγίας. Ακολούθησε παράταξη των μαθητών στη πλατεία, απαγγελία ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δήμου Τανάγρας από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Στέρπη, εκ μέρους της κοινότητας από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιφή, για την εθνική αντίσταση από τον μπαρμπα Γιάννη Καβά, από την εκπρόσωπο του νομικού προσώπου του δήμου Τανάγρας και τοπική σύμβουλο Κική Καβά, για το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο από μαθητές, για τον παιδικό σταθμό από τη παιδαγωγό, για το σύλλογο Γονέων από τον Παναγιώτη Παπαδέδε, για τον πολιτιστικό - περιβαλλοντικό σύλλογο από τον γραμματέα Χρήστο Στέρπη.
Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών από το Κλειδί και τον Άγιο Θωμά στον κεντρικό δρόμο, όπου γονείς και θεατές καταχειροκρότησαν τους μαθητές του δημοτικού σχολείο και του νηπιαγωγείου. Παρόντες στην εκδήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Αικατερίνης και Γιώργος Βουγέσης καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Δημοσθένης Βουγέσης.