Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οκτώ συλλήψεις και 150 προσαγωγές.


Στη σύλληψη οκτώ ατόμων, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και οι άλλοι δύο ρουμανικής και αλβανικής καταγωγής, προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λιβαδειά αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης της τοπικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό.
Στην κατοχή ορισμένων εξ αυτών βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.
Επιπλέον έγιναν 150 προσαγωγές.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, για αθλητική βία και ναρκωτικά, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
Επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων τάξης του ποδοσφαιρικού αγώνα, καθώς και κατά περιουσιών πολιτών.
Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά 150 άτομα.
Οκτώ (8) άτομα συνελήφθησαν, χθες (04.02.2012) το βράδυ στη Λιβαδειά και εκατόν πενήντα (150) άτομα προσήχθησαν στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αμέσως μετά από σφοδρή επίθεση ομάδων προσώπων κατά των αστυνομικών δυνάμεων που λάμβαναν μέτρα τάξης σε αγώνα επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικότερα, αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ομάδες ατόμων που αποχωρούσαν από τη γηπεδική εγκατάσταση, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα τάξης.
Αποτέλεσμα των επιθέσεων, που έγιναν με ξύλα, πέτρες και καδρόνια, ήταν ο τραυματισμός δύο (2) αστυνομικών, οι σοβαρές υλικές ζημιές δύο (2) υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και τριών (3) καταστημάτων.

Από τους δύο (2) αστυνομικούς που τραυματίστηκαν, ο ένας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε και παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών.
Από τις συντονισμένες επιχειρήσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους τόπους που εξελίσσονταν οι επιθέσεις, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς (150) άτομα, όπου και συνελήφθησαν (8) άτομα στους οποίους αποδόθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες.
Από τους οκτώ (8) συλληφθέντες, οι έξι (6) είναι ημεδαποί ηλικίας 28, 30, 27, 21, 17 και 15 ετών, κάτοικοι Λιβαδειάς, Λαμίας και Αττικής. Από αυτούς ο 28χρονος και ο 30χρονος είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ο 27χρονος και ο 21χρονος είναι άνεργοι, ενώ ο 17χρονος και ο 15χρονος είναι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι δύο (2) που συνελήφθησαν, είναι ένας 29χρονος Ρουμάνος (ιδιωτικός υπάλληλος) και ένας 22χρονος (φοιτητής) Αλβανικής καταγωγής, κάτοικοι Αθηνών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η αστυνομική έρευνα καθώς και η προανάκριση, που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.