Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση Χατζησταμάτη στο Βενιζέλο για τον ΑΟ Θήβα


a.o.thiva.2011-2012
Δικαίωμα κάθε πολίτη αλλά και ιδιαίτερα κάθε ανθρώπου ο οποίος διαχειρίστηκε τα κοινά του τόπου και την τύχη αθλητικού σωματείου είναι η ανησυχία και η έκφραση συμπαράστασης σε αθλητικό σωματείο της πόλης μας, το πιο ιστορικό ίσως τον ΑΟ Η ΘΗΒΑ.


Όμως όταν η πολιτική συμπλέκεται με τον αθλητισμό, νοθεύει τα αγνά χαρακτηριστικά που οφείλει να διαθέτει κάθε αθλητικός παράγοντας, και ουσιαστικά αφήνει την υποψία διαπλοκής και όχι ανησυχίας.
Στο επίπεδο αυτό κινείται και η δήλωση του πρώην Αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Βενιζέλου Κώστα, με την οποία αναφέρεται στο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε αθλητικά έργα στην πόλη, τα οποία ακόμα δε γνωρίζουμε πως χρηματοδοτήθηκαν και από ποιους πόρους και πως παρελήφθησαν.
Βεβαίως αναφέρεται στη στήριξη της ομάδας από τα έσοδα του Δήμου, τις διαφημιστικές δηλαδή πινακίδες του γηπέδου, όμως αυτή η ενέργεια γινόταν πολλά χρόνια πριν ο κ. Βενιζέλος γίνει Δημοτικός Σύμβουλος, και το γνωρίζει καθώς μερίδιο από την «πίτα» των διαφημιστικών πινακίδων είχε και το σωματείο του οποίου ήταν Πρόεδρος μέχρι πρότινος, ο ΓΣ ΠΙΝΔΑΡΟΣ.
Επιπλέον, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και σε ένδειξη ενδιαφέροντος για την ομάδα, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σβίγγος, κατέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου του σωματείου με σκοπό να ενισχύσει τον ΑΟ Η ΘΗΒΑ, πλην όμως η ενίσχυση αυτή έμεινε μόνο σε υποσχέσεις χωρίς υλοποίηση, γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρηση του προηγούμενου Προέδρου κ. Λυμπερόπουλου.
Εξάλλου με ξενίζει το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Βενιζέλου για τον ΑΟ Η ΘΗΒΑ, καθώς στις δύο προηγούμενες συνελεύσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, ο πρώην Αντιδήμαρχος, εμφανίστηκε στην πρώτη για να μάθει εάν έχει δώσει χρήματα ο Δήμος και στη δεύτερη, ενώ δήλωσε ότι θα μπει στο συμβούλιο, δεν εμφανίστηκε και ούτε καν στα τηλέφωνα δεν απαντούσε.
Σχετικά με την χρησιμοποίηση των γραφείων του ΑΟ Η ΘΗΒΑ από το νυν δήμαρχο κ. Νικολάου προεκλογικά, οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Βενιζέλο, ότι η εκλογές τελείωσαν την 14η Νοεμβρίου 2010 και μέχρι τότε αλλά και 10 ημέρες αργότερα ο κ. Νικολάου και ο συνδυασμός του είχαν ανοικτό το εκλογικό τους κέντρο επί της οδού Επαμεινώνδου, όταν όλα τα υπόλοιπα είχαν κλείσει το ίδιο βράδυ των επαναληπτικών εκλογών. Πράγματι όμως μετά την αποχώρηση από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του κ. Νικολάου, προσεφέρθησαν ευγενικά από το ΔΣ του ΑΟ Η ΘΗΒΑ τα γραφεία της ομάδας έτσι ώστε να έχει χώρο ο νέος Δήμαρχος να προετοιμαστεί για τα νέα του καθήκοντα, κάτι που δυστυχώς η απελθούσα δημοτική αρχή ουδέποτε έπραξε.
Τέλος σχετικά με την παρουσία μου στον ΑΟ Η ΘΗΒΑ πρέπει να θυμίσω στον κ. Βενιζέλο ότι στον ΑΟ Η ΘΗΒΑ, ως διοκητικός παράγοντας, υπηρετώ από το 1991 και ως Αντιπρόεδρος από το 2004, πάντα σε δύσκολες περιόδους για την ομάδα. Ουδέποτε η συνεισφορά μου στον ΑΟ Η ΘΗΒΑ συνδυάστηκε με την πολιτική αλλά με το μεράκι για την ομάδα της πόλης, στην οποία άλλωστε υπήρξα ως ποδοσφαιριστής για αρκετά χρόνια καθώς και στον Ιωνικό Αστέρα.
Τώρα αν μέσα στο άρρωστο κατεστημένο του εγκληματικού για τον αθλητισμό παραγοντισμού με χαρακτηριστικά αμοραλισμού και πολιτικών οφελών, η δική μου συνεισφορά θα πρέπει να συνδυαστεί με την πολιτική ή με την τύχη του ΑΟ Η ΘΗΒΑ, είναι ανάξια λόγου κάθε απάντηση.
Προτιμώ να μείνω έξω από τα κακοστημένα παιχνίδια αυτών που πάντα σε περιόδους κρίσεως του ΑΟ Η ΘΗΒΑ εμφανίζονται ως τιμητές και σωτήρες του Θηβαϊκού ποδοσφαίρου, με τα χαρακτηριστικά του Μπέου και του Ψωμιάδη, εμπλέκοντας στα σκοτεινά τους σχέδια ανθρώπους καθαρούς και θίγοντας υπολήψεις ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν την δική τους ανθρώπινη υποστάθμη.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ