Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανοί αγοράζουν ελληνικό λάδι και το πωλούν στην Ελλάδα!!!



Φταίνε οι Θηβαίοι αγρότες που πήγαν στο Σύνταγμα ή αυτοί που τους δουλεύουνε;;
Κάποιοι σχολίασαν αρνητικά την παρουσία των Θηβαίων αγροτών στο Σύνταγμα, όμως τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία, αποδεικνύουν περίτρανα τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του πρωτογενή τομέα της χώρας, αλλά και την αγανάκτηση των παραγωγών της περιοχής!!!
Η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο, αφού όλοι γνωρίζουμε πως η χώρα αυτή δεν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδενδρο!!.

Που βρήκαν οι τέλειοι σε όλα Γερμανοί το λάδι και το εξάγουν στους Έλληνες;;
Το αγοράζουν εξαιρετικά παρθένο και φτηνό από τους Έλληνες παραγωγούς, το αναμειγνύουν με λάδια κατώτερης ποιότητας και το επιστρέφουν στα ελληνικά ράφια με διαφορετική ονομασία προέλευσης, διατηρώντας την ιδιότητα του «έξτρα παρθένου».
Το γεγονός καταγγέλλει στον Τύπο της Κυριακής, ο κ. Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος, που δηλώνει πως «Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει την συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος πλέον» λέει ο άνθρωπος και άντε τώρα να ρίξεις την ευθύνη!
Στους αγρότες που αναγκάζονται να πουλούν τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές, λόγω της αδιαφορίας του κράτους να πράξει το αυτονόητο για τον περίφημο πρωτογενή τομέα, όπως διατείνεται, στους Γερμανούς και Ιταλούς κομπιναδόρους, όπως αποδεικνύεται ή στα κορόϊδα τους καταναλωτές που τρώνε ότι τους σερβίρουν;;;