Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σε ρυθμό εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ




Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, το κείμενο για το προγραμματικό πλαίσιο και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Χθες το απόγευμα, το ίδιο κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού Το επίσημο κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Το προγραμματικό πλαίσιο πρoβλέπει ότι οι συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες, πρέπει να γίνονται σε μια προγραμματική βάση. Πάνω σε αυτή τη βάση μπορεί να «χτιστεί» κατόπιν ένα πιο εκτεταμένο προγραμματικό κείμενο, το οποίο θα εγκριθεί τελικά από την Επιτροπή Προγράμματος, ενόψει των εκλογών.
Σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικές πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για πρόσωπα που θα ενταχθούν στις λίστες. Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αναμένεται να ασχοληθεί τις επόμενες ημέρες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα θέσει το πολιτικό πλαίσιο. Οσον αφορά τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, θα ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των Τοπικών Οργανώσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εντείνει το επόμενο διάστημα την πολιτική δράση εντός και εκτός Βουλής, καθώς εκτιμάται ότι ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις ως προς την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, είναι βέβαιο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά.