Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Να αναγεννηθεί από τις στάχτες της



SENTRA"Goal"     
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΤΣΗΣ
Η είδηση ασφαλώς προκάλεσε έκπληξη και ταυτόχρονα ένα στενόχωρο συναίσθημα στην πλειονότητα των παρατηρητών του 7ου ομίλου και όχι μόνο. Η ιστορική Θήβα αποχώρησε οριστικά  -στέλνοντας το σχετικό έγγραφο παραίτησης στην ΕΠΟ- από το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Οι λόγοι; Ασφαλώς και είναι οικονομικοί. Το πρόβλημα (έλλειψη χρημάτων), δηλαδή, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση το επαγγελματικό και ερασιτεχνικο.
Οι άνθρωποι των «ροσονέρι», όμως, ετοιμάζουν ήδη τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα. Εκείνη που θα βρει τη Θήβα στο Α' τοπικό πρωτάθλημα της Βοιωτίας, στο οποίο και θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με χάντικαπ 6 βαθμών (λόγω της φετινής παραίτησης).
Το πλάνο προβλέπει πως η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί, με στόχο όπως ειπώθηκε «να αναγεννηθεί από τις στάχτες της», θα στηριχθεί στο ντόπιο στοιχείο. Σε παίκτες, δηλαδή, Βοιωτούς που γνωρίζουν πολύ καλά το τι εστί Θήβα. Μάλιστα επ' αυτού έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με υποψήφιους για το καλοκαίρι μεταγραφικούς στόχους ώστε οι βάσεις να μπουν από τώρα.