Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης Βοιωτίας


 ζητα η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Λιβαδειά 7 Φεβρουαρίου 2012
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.400/1/4
ΠΡΟΣ:
1. κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω Π.Ο. ΑΣ. Υ )
2. κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
3. κ. Γεν.Γραμματέα Υπ. Προστασίας του Πολίτη
4. κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

ΚΟΙΝ:
1. Γενικη Αστυν.Δ/νση Περ.Στερεάς Ελλάδος
2. Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας
3. Π.Ο.ΑΣ.Υ
4. Υπηρεσίες Νομού Βοιωτίας
5. κ.κ. Βουλευτές Βοιωτίας
6. M.M.E.

ΘΕΜΑ: Μείωση υπηρετούντων στη ΔΙ.ΑΣ Λιβαδειάς-Ενίσχυση Α.Δ.Βοιωτίας.

Η στελέχωση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Λιβαδειάς από 24 Αστυνομικούς έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των υπολοίπων Υπηρεσιών της Α.Δ. Βοιωτίας και παρατηρείται το φαινόμενο τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα να έχουν τεράστια έλλειψη προσωπικού αδυνατώντας να διαθέσουν ακόμα και εποχούμενη περιπολία, ενώ όποτε είναι αυτό δυνατό να επανδρώνεται περιπολικό με ένα (!) μόνο άτομο, έχοντας σαν επακόλουθο από τη μία την καλλιέργεια αισθήματος ανασφάλειας και ανησυχίας στους πολίτες της Βοιωτίας και από την άλλη οι αστυνομικοί να αισθάνονται αδύναμοι και εκτεθειμένοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους .
Η ομάδα ΔΙ।ΑΣ Λιβαδειάς ,πόλης με πληθυσμό 25।000 κατοίκων περίπου, απασχολεί αριθμό (24!) Αστυνομικών ισάριθμο με αυτόν που διατίθενται για τη στελέχωση ομάδων ΔΙ।ΑΣ κατά πολύ μεγαλύτερων πληθυσμιακά πόλεων όπως για παράδειγμα Βόλος, Λαμία, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη॥
Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε την άμεση επανεξέταση του αριθμού των Αστυνομικών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ Λιβαδειάς και την μείωση αυτών σε δώδεκα (12) ώστε να ενισχυθούν λοιπές ομάδες (Ο.Π.Κ.Ε.-Ο.Ε.Π.Τ.Α.) αλλά κυρίως τα περιφερειακά τμήματα !
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό στη Βοιωτία ανέρχεται στο ποσοστό του 26% (!) ,ήτοι 79 κενές οργανικές θέσεις και 15 αποσπασμένοι σε υπηρεσίες εκτός Νομού σε σύνολο 362 οργανικών θέσεων, ενώ για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2012 προκηρύχθηκε η κάλυψη μόλις εννέα (9) οργανικών θέσεων!!
Η διαρκώς αυξανόμενη στη Βοιωτία εγκληματικότητα λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης ,συνεπεία του μεγάλου αριθμού κενών οργανικών θέσεων, της συνεχούς μετακίνησης-διαφυγής κακοποιών από την Αττική αλλά και του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που διαμένουν στο Νομό ,σε συνδυασμό με τη συχνή ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α με τη διμοιρία υποστηρίξεως και τη λειτουργία των φυλακών Ελαιώνα χωρίς να υφίσταται έως τώρα Τμήμα Μεταγωγών στη Θήβα ,επιτάσσουν την άμεση ενίσχυση της Α.Δ. Βοιωτίας σε αστυνομικό προσωπικό ώστε να εμπεδωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα στους Αστυνομικούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους.
Για τους λόγους αυτούς αλλά και δεδομένου ότι τους τελευταίους τρεις μήνες τοποθετήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. περίπου 3400 αστυνομικοί και καταργήθηκαν τα έξοδα μεταθέσεων, χωρίς να υφίσταται πλέον κανένα οικονομικό βάρος για το δημόσιο, ζητούμε την έμπρακτη υποστήριξη-συμπαράσταση εκ μέρους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας η οποία μπορεί να εκδηλωθεί μόνο με την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Α.Δ. Βοιωτίας και την προκήρυξη συμπληρωματικών κενών οργανικών θέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις του Αυγούστου του 2012 ,δηλαδή με έργα και όχι λόγια…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ।ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ