Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό Εκτελεστική Γραμματεία

www.pask.gr

Ανακοίνωση-Καταγγελία
για τις αποσπάσεις στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και στους φορείς του Υπουργείου

Μετά από ένα μήνα αδικαιολόγητης καθυστέρησης ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 3 Αυγούστου τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

Μια απλή αντιπαραβολή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και των προτάσεων των ΑΠΥΣΔΕ και των άλλων συλλογικών οργάνων είναι αρκετή για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος ότι πρόκειται για ωμή προσπάθεια επιβολής των «ημετέρων».

Οι παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας και των κάθε λογής «παρατρεχάμενων» ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή «έγραφαν» και «έσβηναν» ονόματα, ανάλογα με τις πιέσεις που τους ασκούσαν.

Κι όμως, την προηγούμενη ημέρα, στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους του ΔΣ της ΟΛΜΕ (τα μέλη της ΠΑΣΚ είχαν τεχνηέντως αποκλειστεί) δεν έγινε ούτε νύξη για το θέμα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση αιρετού του ΚΥΣΔΕ που έκανε λόγο για πρωτοφανή «μαγειρέματα».

Αλλά ούτε στο 15σέλιδο υπόμνημα που κατατέθηκε από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ δε γίνεται έστω και μια αναφορά στις θέσεις του κλάδου για θέματα υπηρεσιακών μεταβολών.

Και μπορεί βέβαια το ασυνήθιστα λακωνικό (5 μόλις γραμμές) δελτίο τύπου της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να αναφέρει ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε να απαντήσει στα αιτήματα σε επόμενη συνάντηση, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ωστόσο η πρώτη απάντηση δόθηκε άμεσα, με μια απόφαση που αντιγράφει τις πρακτικές της δεξιάς.

Κι όλα αυτά από μέλη μιας πολυκομματικής κυβέρνησης που, εκτός από την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, ευαγγελίζεται μια διοίκηση απαλλαγμένη από τις νοοτροπίες και τις πρακτικές του παρελθόντος.

Ως ΠΑΣΚ Καθηγητών ΔΕ:

· Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να αιτιολογήσει άμεσα τις αλλαγές που έκανε στις προτάσεις των ΑΠΥΣΔΕ και των συλλογικών οργάνων των φορέων

· Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καταγγείλει δημόσια αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές

Πάγια θέση της Παράταξή μας είναι η θέσπιση αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων για όλες τις κατηγορίες απόσπασης, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στις πελατειακές λογικές που επικράτησαν για πολλές δεκαετίες στη χώρα μας και προκάλεσαν μια σειρά από δυσεπίλυτα προβλήματα.

Αυτό που ξεκίνησε το 2011 με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και έχει τύχει της αποδοχής του συνόλου των συναδέλφων πρέπει να έχει και συνέχεια.

Για την ΠΑΣΚ η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα αποτελούν προτεραιότητες και άξονες οργάνωσης και αποτελεσματικής δράσης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
της Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε.