Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Βοιωτία: Έπιασαν τον τσιγγάνο που παραμύθιαζε ηλικιωμένους





Ο 56χρονος συνελήφθη στη Λιβαδειά. Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης και μία περίπτωση απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 56χρονος πλησίαζε τα υποψήφια θύματά του και με το πρόσχημα υποτιθέμενων οφειλών από συγγενικά τους πρόσωπα, τους έπαιρνε χρηματικά ποσά.

Από τις απάτες του σε βάρος ηλικιωμένων κατάφερε να βάλει στην τσέπη του πάνω από 3.500 ευρώ.

Χθες πήγε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι μιας 71χρονης στη Λιβαδειά και προσπάθησε να την εξαπατήσει με το πρόσχημα ότι ο γιος της του οφείλει χρήματα για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.

Η παθούσα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το αυτοκίνητο του 56χρονου και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Ο 56χρονος όμως ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να ξεφύγει από την πορεία του και να ακινητοποιηθεί.

Στην συνέχεια, εκείνος κρύφτηκε σε κοντινό λόφο, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό 770 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του, στο οποίο όπως προέκυψε ο δράστης είχε παραποιήσει τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης.

Οι παθούσες αναγνώρισαν τον δράστη και τους αποδόθηκαν τα χρήματα που τους είχε πάρει.
Επιπλέον προέκυψαν ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης που είχε κάνει ο άνδρας στο παρελθόν.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.