Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αν. Έλληνες: Περικοπές στους δήμους ίσον λουκέτα και απολύσεις

Η περικοπή πόρων από τους δήμους σημαίνει την άμεση διακοπή λειτουργίας κοινωνικών δομών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα ΕΔΑΠΕ, προγράμματα για ΑΜΕΑ καιευπαθείς ομάδες, των οποίων τις υπηρεσίες έχουν απόλυτη ανάγκη οι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων και «πολύ φοβούμαστε ότι περαιτέρω αυτήη περικοπή θα οδηγήσει σεαθρόες απολύσεις εργαζομένων ή σε αυξήσεις των δημοτικών τελώνή και στα δύο ταυτόχρονα».
Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», βουλευτής Β' Πειραιώς Γιάννης Κουράκος, με αφορμή την περικοπή στους ΚΑΠ Αυγούστου των δήμων (εδώ η αντίδραση της ΚΕΔΕ).
«Η απόφαση του υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να περικόψει κατά30%,δηλαδή 45 εκ. € την τακτική χρηματοδότηση των δήμωνκαθιστά αδύνατη ακόμα και την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας σεπολλούς δήμους της χώρας» υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Και όλα αυτά, όταν από τη μία ο υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης κάνει αναφορές για Κοινωνική Ασπίδα των δήμων κατάτης φτώχειας, και οι επικεφαλής των άλλων εταίρων τηςκυβερνητικής τρόικας στις πρόσφατες συναντήσεις με το προεδρείοτης ΚΕΔΕ δήλωσαν ότι είναι αναγκαία η άμεση απόδοση του συνόλουτων 2,7 δις χωρίς καμία περικοπή».
Όπως υπογραμμίζει, «στη συνάντηση που είχαμε ως κόμμα με τονυπουργό Εσωτερικών είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η εφαρμογή του"Καλλικράτη" και του μνημονίου έχει προκαλέσει έντονα οικονομικάπροβλήματα στους δήμους καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτεάλλη μείωση αφού θα σημάνει και την οριστική οικονομικήκατάρρευση τους».
«Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στηρίζουμε τις αποφάσεις των θεσμικώνοργάνων των δήμων, παραμένοντας συνεπείς στις θέσεις μας γιατην Αυτοδιοίκηση», καταλήγει.