Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αιτωλοακαρνανία: Θα δηλητηρίαζε κόσμο και κοσμάκη...


Δεκάδες κιλά ακατάλληλων και αλλοιωμένων τροφίμων εντόπισε σε οβελιστήριο –ψητοπωλείο στην περιοχή της Μακύνειας Αιτωλοακαρνανίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησε την περασμένη Παρασκευή.

Στο κατάστημα, κατά τον πρώτο έλεγχο εντοπίστηκαν συνολικά 15 κιλά σουβλάκια, αυγά, πίτες, γάλατα, τυριά, πεπόνια και μπύρες που είχαν αλλοιωθεί και τα οποία καταστράφηκαν αμέσως. Ακολούθησε έλεγχος με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας και του Κτηνιάτρου του Αγροτικού Ιατρείου Ναυπάκτου όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από 30 κιλών ακατάλληλων νωπών κρεάτων (κοτόπουλα, εντόσθια, σφάγια κ.λπ.) καθώς και 60 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος χωρίς σήμανση.

Επίσης, στο κατάστημα βρέθηκαν συνολικά55 κιλάτυριού φέτα που ήσαν αλλοιωμένα καθώς και12 κιλάκατεψυγμένες τυρόπιτες που, ομοίως, ήσαν αλλοιωμένες. Ακόμα, εντοπίστηκε ποσότητα λαχανικών περίπου10 κιλώνπου ήσαν πολτοποιημένα και ακατάλληλα (αγγούρια, κολοκύθια κ.λπ.) καθώς και δυο κατεψυγμένα κοτόπουλα που έφεραν στην επιφάνεια τους νεκρά έντομα.