Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: «καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση»


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι ,
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, ξέχασαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις και συνεχίζουν με την πολιτική που εφαρμόζουν το καταστροφικό έργο εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας, καταστρέφοντας την χώρα μας.
Το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες επιχειρούν να ξεπουλήσουν όλο τον πλούτο της χώρας μας σε ξένα και ντόπια κεφάλαια. Τρόικα και τρικομματική Κυβέρνηση υπηρετούν μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων πιστά το.....νεοφιλελεύθερο σχέδιο.


Το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο, Τα χαράτσια συνεχίζονται και προσαυξάνονται, οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης ανεβαίνουν, τα καύσιμα έχουν φτάσει στα ύψη, φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι που είναι στο ταμείο ανεργίας, πληρώνουμε ενοίκιο για το δικό μας σπίτι που διαμένουμε, τα Δημόσια Νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, φάρμακα δεν χορηγούνται στους ασφαλισμένους αλλά ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν, τα σχολικά κτίρια είναι παραμελημένα, τα παιδιά μας αγοράζουν τα βιβλία και τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα!
Μας λένε για ανάπτυξη και ανάπτυξη δεν βλέπουμε!
Μας λένε ότι θα στηρίξουν την γεωργία, πως; Με το πετρέλαιο θέρμανσης που κοντεύει να φτάσει την βενζίνα, ή με τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, ή με τις τιμές των λιπασμάτων και τω φαρμάκων που έχουν διπλασιασθεί και τριπλασιασθεί.
Μας λένε ότι θα στηρίξουν τον Τουρισμό πως; Αποκλείοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το «Πρόγραμμα Δράσεις Κατάρτισης Ανθρωπίνου Δυναμικού σε θέματα Τουρισμού» που αφορούσε 2875 θέσεις εργασίας, λόγω δήθεν της βιομηχανικής ζώνης .
Δεν μας λένε οι κύριοι της κυβέρνησης αν γνωρίζουν, πόσο είναι η πραγματική ανεργία στο νομό μας; και πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται από τον νομό στις βιομηχανίες της περιοχής.
Κύριοι της κυβέρνησης ασχοληθείτε πλέον υπεύθυνα για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα μας που είναι οι πολλοί και όχι για τα συμφέροντα των λίγων των τραπεζιτών και των εργοδοτών. Και αυτό δεν γίνετε ούτε από τα Υπουργεία και τα γραφεία αλλά όταν έρθετε κοντά δίπλα στον ελληνικό λαό να δείτε την πραγματικότητα πως ζουν για να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.
Οι μικροεπιχειρήσεις μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν. Οι Δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν ,οι πόλεις και τα χωριά ερημώνουν, η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη.............

Η μισθωτή εργασία στοχεύετε και ενοχοποιείται. Όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί με ιδρώτα και αίμα πετιούνται στη χωματερή των μνημονιακών πολιτικών.
Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί. Οι εργοδότες με επιθετικό και ρεβανσιστικό τρόπο χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η πρώην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρούν στη βίαια στοχοποίηση των μισθωτών.
Στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία των 3-4 ημερών αλλά και μίας ημέρας έχουν αυξηθεί κατά 70%, λίγες είναι οι επιχειρήσεις που δεν οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές, οι κανονικές άδειες δίδονται όποτε θέλει ο εργοδότης, άδειες άνευ αποδοχών δίδονται υποχρεωτικά χωρίς τη θέληση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, κάτω από τον εκβιαστικό δίλημμα της απόλυσης καλούνται να
υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών που υπερβαίνουν το 35%, κάτω από τις κλαδικές συμβάσεις. Οι πιέσεις των εργοδοτών προς τους εργαζόμενους για σύναψη ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ πυκνώνουν, εφαρμόζοντας ενώσεις προσώπων. Οι απολύσεις ακόμα και χωρίς καταβολή αποζημίωσης, πληθαίνουν .
Αυτή είναι η πραγματικότητα στο Νομό μας αλλά και γενικότερα στη χώρα μας.
Το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία της δύναμής του:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥMΕ την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζών.
ΑΠΑΙΤΟΥMΕ την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τους Βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης να αντισταθούν στην κομματική πειθαρχία και να μην στηρίξουν τα βάρβαρα μέτρα που προτείνει η Τρόικα και εφαρμόζει η εντολοδόχος κυβέρνηση. Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και όλους τους πολίτες της χώρας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις νέες της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα, οφείλουμε να αγωνισθούμε για την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ. ΚΑΠΟΥΛΑΣ