Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία από την ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σχετικά με τις επικείμενες εκλογές των εκπαιδευτικών...



ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Καρπενήσι 36100Τηλ: 2237022459mail: elme.eyr@gmail.com
www.elme-eyr.blogspot.gr Καρπενήσι 31 Οκτωβρίου 2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας εκφράζει την έκπληξή του και την αγανάκτησή του για την αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική στην ουσία αλλαγή της ημερομηνίας για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Η μεταφορά των εκλογών τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη μία μέρα πριν από την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ δυσκολεύει τόσο την σωστή προετοιμασία της απεργίας όσο και την μαζική προσέλευση των συναδέλφων στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η βιαστική αλλαγή μόνο παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες μπορεί να υποκρύπτει και βεβαίως θέτει και θέμα νομιμότητας αυτής της ενέργειας.
Ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αναθεωρήσει την απόφασή του και να ζητήσει την διεξαγωγή των εκλογών μετά τις 7 Νοεμβρίου ώστε να υπάρχει η άνεση για την σωστή οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης και ο εύλογος χρόνος για την ολοκλήρωση της προεκλογικής καμπάνιας των υποψηφίων για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Θεωρούμε ότι η η μεταφορά των εκλογών μία ή δύο εβδομάδες αργότερα είναι η πιό σωστή και ενδεδειγμένη λύση. Μια λύση που θα συμβάλει στην μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα στα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου. Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Μαστροκώστας Κώστας Πανοπούλου Φωτεινη