Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στα πρόθυρα διάλυσης το ΠΑΣΟΚ


Ανδρουλάκης: Ανεξαρτητοποιούμαι από το ΠΑΣΟΚ – Λοβέρδος: Ζητώ έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Πάγκαλος: Καλές ψηφοθηρίες Κώστα



Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκονται στην Ιπποκράτους μετά τις μαζικές διαγραφές βουλευτών και την αποχώρηση του Μίμη Ανδρουλάκη από το Κίνημα.

Το κόμμα που συνέδεσε το όνομά του με τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας πνέει τα λοίσθια και η Κοινοβουλευτική του ομάδα μοιάζει με «κινούμενη άμμο».

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι ραγδαίες και ήδη μέσα σε λίγες ώρες μετρά επτά απώλειες.

Μετά την άμεση διαγραφή όσων δεν πειθάρχησαν με την κομματική γραμμή υπέρ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ήρθε σήμερα το πρωί και η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει τσόντα του Σαμαρά», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής αφήνοντας αιχμές κατά του Ευ. Βενιζέλου

Να σημειωθεί πως ο κ. Ανδρουλάκης υπερψήφισε χθες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Η δεύτερη «βόμβα» ήρθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να εξεταστεί η πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει να απέχει από τις εξελίξεις στο Κίνημα, ωστόσο χθες ψήφισε «ναι» στο πολυνομοσχέδιο.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός, στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχε επαφές με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συχνή επικοινωνία σχεδιάζοντας τις πολιτικές τους κινήσεις, εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ.

Ο Σκανδαλίδης, ο Πάγκαλος και οι άλλοι…

Ένα από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης από τα ξημερώματα αποτελεί παρελθόν για το Κίνημα.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν βέβαιο ότι η ομάδα Σκανδαλίδη θα κινηθεί επιθετικά εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου και θα αναλάβει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα.
ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι οι επτά βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του κόμματος έπρεπε να διαγραφούν από την ΚΟ.

«Με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και την αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτερο, δεν τόλμησα ποτέ το τρίτο. Θα ‘βλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος οτι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία» σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε δε με δριμύτητα στον κ. Σκανδαλίδη που ήταν απών στη χθεσινή κρίσιμη ηφοφορία.

«Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός διευκρινίζει ότι θα ψήφιζε τα μέτρα με το χέρι στην καρδιά και αίθηση της ιστορικής αναγκαιότητας.

«Να ξαναδούμε πού πάμε, πώς πάμε και τι πιστεύουμε» σχολίασε στον ΣΚΑΪ για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του κόμματος Συμεών Κεδίκογλου.

Η αναταραχή στο κόμμα είναι εμφανής αφού κανείς δεν περίμενε ότι τα χτυπήματα θα έρθουν λίγες ώρες μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Οι κινήσεις Βενιζέλου


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αναμένεται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και θα σηκώσει το γάντι της αμφισβήτησης έναντι των ανταρτών που απειλούν την παρουσία του στο τιμόνι της παράταξης.

Με τον κίνδυνο της «τριχοτόμησής» του ΠΑΣΟΚ, αφού ο κατ' εξοχήν εκφραστής της «λαϊκής πτέρυγας» του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, βρίσκεται ήδη εκτός της «πράσινης» ΚΟ και στον βαθμό που θα χαράξει ξεχωριστή πορεία από αυτό ο «μεταρρυθμιστής» Ανδρέας Λοβέρδος, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να ενδυναμωθεί στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές, όπως η ανασύνταξη των οργάνων του κόμματος ώστε να ρυθμιστεί άμεσα η πορεία του κόμματος προς το συνέδριό τον επόμενο Φεβρουάριο.

Πηγή: http://www.news