Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δειγματοληψία νερού στα Γιάλτρα από το Υγειονομικό


Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας Χαλκίδας επισκέφθηκε το χωριό των Γιάλτρων προκειμένου να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο του νερού. Ο φακός του Ιστιαία Νιουζ ήταν εκεί.
Συγκεκριμένα έγινε δειγματοληψία νερού από πολλά σημεία, τόσο του δημόσιου δικτύου ύδρευσης, όσο και του πόσιμου νερού από τις δημόσιες βρύσες που έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους. Ανάλογη δειγματοληψία έγινε και στην παραλία των Γιάλτρων, τα Θερμά Λουτρά (Μπάνια) Γιάλτρων.
Το Υγειονομικό προχώρησε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους έπειτα από σχετική καταγγελία.
Πέρα του ότι εν έτη 2012 οι ντόπιοι κουβαλούν πόσιμο νερό με... στάμνες! στα νοικοκυριά τους, πρόσφατα στο νερό εμφανίστηκαν και... σκουλήκια! Οι κάτοικοι των Γιάλτρων συνέλεξαν υπογραφές και απαιτούν από τον Δήμο άμεση λύση του προβλήματος - απειλή για την δημόσια υγεία.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ ΝΙΟΥΖ πρώτο ανέδειξε το πρόβλημα με το ρεπορτάζ "μάζεψαν υπογραφές στα Γιάλτρα για το νερό που έβγαλε σκουλήκια - με τις... στάμνες! κουβαλούν πόσιμο νερό" ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε σε πασίγνωστες ιστοσελίδες ενημέρωσης και δημοσιεύθηκε σε μεγάλες εφημερίδες τις πρωτεύουσας. Ανάλογα ρεπορτάζ για το νερό των Γιάλτρων είχαμε κάνει και στο παρελθόν.