Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στις Σέρρες ο Αρχιεπίσκοπος



Τριήμερη επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την ημέρα εορτής της συνάξεως των Αγίων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Η επίσημη υποδοχή του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα γίνει στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις 5 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί δοξολογία και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Το βράδυ, μετά τον Μέγα Εσπερινό, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί σε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του, με θέμα «Η Εκκλησία των Σερρών».

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων- πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, επί τη μνήμη της συνάξεως των Αγίων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, στον ομώνυμο ναό της πόλης των Σερρών, καθώς και λιτανεία της Ιεράς Εικόνας.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Κεντρικού Μητροπολιτικού Συσσιτίου «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών.

Στις 12.30, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Διοικητήριο Σερρών, όπου θα γίνει η ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη Σερρών, ενώ για το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει οριστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας και εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής και εργοστάσιο μονωτικών υλικών που λειτουργεί στην περιοχή, ενώ στις 7 το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Νιγρίτας, σε τελετή, στο Δημαρχείο.

Ολοκληρώνοντας, την Παρασκευή, τις επαφές του στις Σέρρες, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, όπου θα τελέσει αγιασμό και θα απευθύνει ομιλία.