Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων


        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                
                     Γραφείο Τύπου


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων, που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τα μαθήματα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας και για την Πρωτοβάθμια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας.

Οι αιτήσεις μαθητών για παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας από το  Κοινωνικό Φροντιστήριο ανήλθαν στις 93. Από αυτές εγκρίθηκαν οι 86, που πληρούσαν τα οικονομικο-κοινωνικά κριτήρια.

Το 80% των μαθητών Λυκείου, έπειτα από πρόταση του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας, που έγινε δεχτή από την Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, απορροφήθηκε από τα Κέντρα Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου Θηβαίων :   Ειρμός, Νέο, Σκλαβούνος, Φάσμα και  Σπουδή (στη Θήβα) και Πούλος (στα Βάγια), τα οποία θα παρέχουν στους μαθητές αυτούς ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα..........


Παράλληλα για το 20% των μαθητών Λυκείου, που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στα Κέντρα Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης, δημιουργηθήκαν τμήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. 

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας για την πολύτιμη βοήθειά τους σ’ αυτή την δράση και την προσπάθεια για ισότητα στην πρόοδο και στην παρεχόμενη παιδεία.

Συγχαίρει επίσης  για την κοινωνική τους ευαισθησία και τον επαγγελματισμό τους και ευχαριστεί, όλους τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τις ημέρες και ώρες που είχαν δηλώσει στην αίτησή τους, τη ζήτηση των μαθημάτων ειδικότητάς τους και τις ώρες που υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες στα δύο σχολεία, όπου γίνονται τα μαθήματα,  είναι οι:

  • Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
    Λαμπίρης Απόστολος, Ντάντος Απόστολος, Παπαχρήστου Μαρία, Τραμπάκουλος Ηλίας, Τσιαπλές Νικόλαος και Χουλιάρα Βασιλική.
  • Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
    Φιλόλογοι : Αλεξάνδρου Δημήτριος , Ασήμου Κων/να, Ζυγούρη Μαρία, Κατσιφή Σωτηρία, Μηνά Άννα, Παπαναστασίου Αικατερίνη, Σταμάτη Ασημήνα  &  Τυπανίδου Κυριακή.
    Μαθηματικοί: Δρόσου Βασιλική, Καρυστιανός Σωτήριος, Παπαστεφάνου Αντιγόνη, Στρογγύλη Μαρία & Χατζηχρόνης Επαμεινώνδας
    Χημικοί: Φίλος Γεώργιος
    Φυσικοί: Ζαχαρία Αλεξάνδρα & Κυπραίου Σταυρούλα
    Αγγλικά: Γκάτσος Ευάγγελος
    Στοιχεία Μηχανών: Χαρέμης Κων/νος

Σε περίπτωση κωλύματος των παραπάνω αναπληρώνονται από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της λίστας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ανάλογα με την ειδικότητά τους, ήτοι:

Αναστασίου Ειρήνη (Βιολόγος), Βενιζέλου Ευγενία, Παπαδιώτη Κατερίνα, Παρμαξή Αναστασία, Ράπτης Αλέξανδρος & Μπαλατσού Αλεξία (Φιλόλογοι), Δημητρίου Λουκία (Ειδική Παιδαγωγός), Κέντζη Παρασκευή & Κοντού Παρασκευή (καθ. Γαλλικών), Ζαχαρίου Φίλιππος (Χημικός) Κολέσιας Ιωάννης (Καθ. Πληροφορικής) Κορδοπάτη Ιωάννα (Θεολόγος), Μελετίου Χάρης (Φυσικός), Μπεκρής Μιχαήλ (Μαθηματικός) Δεληκωνσταντίνου Αγνή (Οικονομολόγος), Κοιλή Παναγιώτα (Καθ. Γερμανικών).

Στο μέλλον αν υπάρξει ζήτηση μαθημάτων ειδικότητας που δεν διδάσκονται προς το παρόν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, θα δημιουργηθεί νέο τμήμα και θα προσκληθεί το ανάλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, από τους παραπάνω, για διδασκαλία.