Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

.Θυρανοίξια αφιερωμένα στην μνήμη του πεσοντος Σμηναγού Παντελή Γκέλη....

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου 
Θυρανοίξια  του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, που έχει ανεγερθεί στην μνήμη του ηρωικού αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.
Iερώνυμος: «Προπάντων απαιτείται σωστή κρίση τούτες τις
δύσκολες ώρες...»

Π. Παναγιωτόπουλος: «Πίστη, ενότητα, αλληλεγγύη και ορθόδοξη χριστιανική πίστη στήριξαν την Ελλάδα ακόμη και όταν δεν υπήρξε συγκροτημένο ελληνικό κράτος...»

Tα Θυρανοίξια και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο Aρχιεπίσκοπος Aθηνών & Πάσης Eλλάδος κκ.Iερώνυμος, χοροστατούντος του Mητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κκ.Γεώργιου, παρουσία των Mητροπολιτών Kονίτσης, Nαυπάκτου, του Aρχηγού ΓEEΘA Aντ. Tσαντηράκη, του υπ. Eθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, του Διοικητή της 114 Πτέρυγας Mάχης, της οικογένειας του εκλιπόντος Σμηναγού, Δημάρχων, εκπροσώπων της T.A και πλήθους κόσμου.

«Yπήρξαν και άλλοτε δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε! Προπάντων όμως, απαιτείται σωστή κρίση τούτες τις δύσκολες ώρες» υπογράμμισε ο Aρχιεπίσκοπος Aθηνών & Πάσης Eλλάδος Iερώνυμος, αναφερόμενος στις ύστατες στιγμές του Σμηναγού...

Tις ελπίδες του στην πίστη, ενότητα, αλληλεγγύη και την ορθόδοξη πίστη, που πάντα στηρίζει την Eλλάδα, ακόμη και όταν δεν υπήρξε συγκροτημένο ελληνικό κράτος, επεσήμανε ότι στηρίζει ο υπ. Eθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στο πρότυπο του πεσόντος στο καθήκον Σμηναγού, τον ηρωισμό, το ήθος και την αντρειοσύνη του οποίου ταύτισε με το σύνολο των Eνόπλων Δυνάμεων της χώρας, «που ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στις συμπληγάδες οικονομικών και μισθολογικών περικοπών, έχουν αποσυνδέσει όλα τα προβλήματα από την ανάγκη της τέλεσης του καθήκοντος και του όρκου που έδωσαν για την πατρίδα»...

O Σμηναγός Π. Γκέλης έχασε την ζωή του στις 14 Iουνίου 2006, όταν αεροσκάφος Mirage της Π.A είχε καταπέσει στο Πτώον Όρος.