Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός



Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως νωρίτερα είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό «να επιβάλλει με τη δράση του» την προσφυγή σε εκλογές, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε στους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «η συνείδηση της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα είναι σημαντικότερη από την οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία» και τους κάλεσε να καταψηφίσουν «τα μέτρα καταστροφής της χώρας» και να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάκτηση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και να μην γίνουν συνένοχοι σε αυτή την καταστροφή, τονίζοντας ότι «η ιστορία θα τους ανταμείψει».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το δίλημμα «είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου και της εξάρτησης ή δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτωπο σωτηρίας του τόπου», αναλαμβάνοντας πατριωτικές ευθύνες.
«Καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τη δημοκρατική τους ευθύνη. Καλούμε τους Ελληνες σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα.Είναι συνταγματιακή και πατριωτική ευθύνη. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή υπάρχει μόνο μια λύση και είναι οι εκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.iefimerida.gr/node/75085#ixzz2BKmKsBhc