Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Εγκαινιάζεται ο νέος Ναός του Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου ... εκεί που τελειώνουν τα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη του Καλυβίτη, πολιούχου του Βαθέος Αυλίδας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ακολουθίας των εγκαινίων, όπως το ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος, πατ. Αθανάσιος Γεραμάνης και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, έχει ως εξής:
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 5:30 μ.μ.
Άφιξη των Ιερών Λειψάνων στον αύλειο χώρο του παρακείμενου παλαιού Ιερού Ναού και εν πομπή μεταφορά τους μαζί με το Ιερό Λείψανο του Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου, στο νέο Ιερό Ναό, όπου θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός των εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου
Σάββατο 17 Νοεμβρίου
7:00 π.μ.: Ο Όρθρος των εγκαινίων
7:45 π.μ.: Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου και θα του αποδοθούν τιμές και στη συνέχεια, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο. Η ακολουθία των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.