Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν αύριο και τα καταστήματα


Η Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος που έλαβε χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 αφού έλαβε υπόψη της τη διαμορφούμενη κατάσταση στη κοινωνία και την οικονομία αλλά και τις αναμενόμενες συνέπειες από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και των νέων μέτρων που ουσιαστικά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και θα καταστρέψουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα, αποφάσισε:...

1. Κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 6-11-2012 και συμμετοχή στις διαδηλώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους.
2. Συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 7-11-2012 έξω από τη Βουλή στις 5:00 το απόγευμα.

3. Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας και παραστάσεις στις κατά τόπους δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς.
4. Συγκεντρώσεις - ομιλίες σε όλη τη χώρα και ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες των μέτρων.
5. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση φαινομένων εκφασισμού – βίας και ρατσισμού που αναπτύσσονται λόγω της υποχώρησης των θεσμικών λειτουργιών του κράτους και υπολειτουργίας των δημοκρατικών ανακλαστικών της Κοινωνίας.

«Επισημαίνουμε τον κίνδυνο που θα δημιουργηθεί από την ψήφιση και εφαρμογή αυτών των μέτρων και που θα οδηγήσει αντικειμενικά στην αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων μας (εξ ανάγκης στάση πληρωμών) προς το Δημόσιο.
Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν.
Είναι σήμερα αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ να συντονίσουν τη δράση τους όλοι οι κοινωνικοί εταίροι για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που έρχεται» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.