Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ: Νέες κινητοποιήσεις στα Δημαρχεία




Σε γενικευμένες καταλήψεις δημοτικών κτηρίων και υπηρεσιών προχωρεί η ΠΟΕ –ΟΤΑ. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκεκριμένες δράσεις. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου 2012, οι δημοτικοί υπάλληλοι να είναι σε επιφυλακή προκειμένου να εμποδίσουν την πιθανή είσοδο στα Δημαρχεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού, προσώπων που θα επιχειρήσουν να χορηγήσουν τα στοιχεία που ζητά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στόχος είναι μην εκδοθεί καμία Διοικητική Πράξη που θα θέτει σε διαθεσιμότητα (απόλυση) δημοτικούς υπαλλήλους.

2. Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, προχωρούν σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων προκειμένου να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα αποστολή των στοιχείων.

3. Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, προκηρύσσουν 4ωργ σταση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλ. Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας

4. Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε. Δήμων να αποφασίσουν από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφασή τους για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

Η ΠΟΕ –ΟΤΑ καταγγέλλει την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και των Μ.Μ.Ε. να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Φούχτελ που ουσιαστικά έριξε λάδι στη φωτιά. Τέλος οι δημοτικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με τελικό στόχο την ανατροπή στην πράξη των διατάξεων του Ν.4093/2012 που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.