Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μητροπολιτικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Θήβα με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρουμανίας


Αρχιερατικό Εσπερινό και πολιτιστική Εσπερίδα πραγματοποίησε η Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας, στα πλαίσια της προώθησης του Πολιτισμού της πατρίδας μας και της ανταλλαγής πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ γειτονικών Ομόδοξων Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών χωρών, με σκοπό την σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων .
Ο Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου 2012, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιου, στον ναό των Βοιωτών Αγίων του Ελεώνα και ακολούθησε η Πολιτιστική Εσπερίδα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων από την Ελλάδα και την Ρουμανία.
Στις Μητροπολιτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία της Ρουμανίας.
Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ιδιαίτερα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ Γεώργιο,για την αξιέπαινη πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης αλλά και την παραχώρηση της εκκλησίας των Βοιωτίας για τόπο λατρείας στους κατοικούντες Ρουμάνους στην περιοχή μας.

Στην Πολιτιστική Εσπερίδα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Ρουμάνικο Λαογραφικό Σύλλογο με το συγκρότημά του «Τα Λουλούδια του Mures», τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας «ΣΙΔΕΣ» και το Μορφωτικό Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος.


Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και δώρα από τους εκπροσώπους της Ρουμανίας, που επισφράγισαν τη φιλία των δύο χωρών. Με τη σειρά του ο κ. Δήμαρχος, αφού έλαβε τα αναμνηστικά από τη Ρουμανία, δώρισε στον Πρέσβη της Ρουμανίας δύο βιβλία με την ιστορία και αρχαιολογικά ευρήματα της Θήβας καθώς επίσης και ένα ντόπιο κρασί.