Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μοιράζουν πρωινό σε μαθητές

 
Στη Θεσσαλονίκη 860 παιδιά σιτίζονται το πρωί από το δήμο
Χορηγούν δωρεάν πρωινό σε 860 μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία άρχισε από σήμερα και έτσι τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λαμβάνουν (κάθε πρωί) και μέχρι το τέλος της χρονιάς ένα σάντουιτς ή μία τυρόπιτα.

Πέρυσι, στο πρόγραμμα είχαν συμπεριληφθεί 600 μαθητές αλλά φέτος ο αριθμός τους ανέβηκε κατά 260 παιδιά, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης.

«Με το πρόγραμμα αυτό, ως Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να στήσουμε μια κοινωνική δομή για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία καθώς έρχεται να συνδράμει οικογένειες και γονείς σε μια εποχή κρίσης και έντονων οικονομικών προβλημάτων», σημείωσε.

Η δωρεάν διανομή πρωινού, αρχικά κατά το 2012, υλοποιήθηκε σε 50 σχολεία και των δύο βαθμίδων σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων αυτών με μια πίστωση της τάξης των 32.000 ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Φέτος που στο πρόγραμμα συμμετέχουν 54 σχολεία και η διανομή κολατσιού γίνεται σε ακόμη περισσότερους μαθητές, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε πίστωση 45.000 ευρώ. Το κολατσιό διατίθεται όχι πλέον σε συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία αλλά μέσω εταιρίας catering η οποία ανέλαβε τη διανομή κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού.