Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: « Ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων του χειμώνα»

Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη.

Θέμα της Συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Δασαρχεία, Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, Υπηρεσιακοί Παράγοντες, της Περιφ. Εν. Βοιωτίας, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, Εθελοντικές Ομάδες, ήταν α) ο απολογισμός θερινής περιόδου 2012 και β) ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις – πλημμύρες – παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2012-2013.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων (Υπηρεσιών –Αυτοδιοίκηση – Εθελοντικών Ομάδων) ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων φαινομένων, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της εκ των προτέρων οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), για να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης και καθορίστηκαν οι φορείς και ο χρόνος υλοποίησης έργων πρόληψης και ετοιμότητας, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε:

«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις. Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των υπηρεσιών του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντικών Ομάδων και φορέων. Η οικονομική συγκυρία, επιβάλλει την μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και ετοιμότητα.

Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατά την χειμερινή περίοδο από τα φαινόμενα πλημμύρων, χιονοπτώσεων και παγετού. Για τον σκοπό αυτό, απευθύνουμε πρόσκληση, για εγρήγορση και συνεργασία στους συμπολίτες μας, αλλά και συμμετοχή σε όλες τις εθελοντικές ομάδες».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ