Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Ευβοίας και της Βοιωτίας


Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Ευβοίας και της Βοιωτίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε στις (13-12-2012) το μεσημέρι στη Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων τρεις (3) άνδρες, αδέρφια μεταξύ τους, ηλικίας 26, 24 και 18 ετών, καθώς επίσης και η 54χρονη μητέρα τους, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορούνται ακόμη είκοσι επτά (27) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (αγορά ακατέργαστης κάνναβης).
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορους χρήστες, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας, αλλά και του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αρχηγικό ρόλο στην οποία κατείχε η 54χρονη, έρχονταν σε συνεννόηση με υποψήφιους αγοραστές και στη συνέχεια αφού προέβαιναν στην ζύγιση και συσκευασία των ναρκωτικών, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Μετά από νομότυπη έρευνα στην οικία των δραστών στη Παραλία Αυλίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (94,5) γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών και
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι ο 26χρονος και ο 24χρονος είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας και το εύρος της δραστηριότητάς της.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Ανακρίτρια Χαλκίδας.