Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Την Τρίτη αποφασίζουν για κινητοποιήσεις, οι αγρότες της Λιβαδειάς


Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τις εθνικές οδούς οι αγρότες και όλα θα κριθούν από τις συναντήσεις που ξεκινούν με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι αγρότες της Λιβαδειάς έχουν ορίσει γενική συνέλευση την Τρίτη το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.
Εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν «μπλόκο» στο Κάστρο, όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από Λιβαδειά, Ορχομενό και Αλίαρτο.
Σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση τους.
Για τους τοπικούς βουλευτές,κυρίως της Ν.Δ., υποστηρίζουν ότι είναι «άφαντοι».
Και οι τρεις βουλευτές αποφεύγουν να πάρουν θέση, ενώ είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γ. Καράμπελα στο ΣΕΙΡΙΟ, ότι «θα τοποθετηθώ, όταν έρθει η ώρα».
Μάλιστα επειδή διαρρέεται ότι πολιτικά γραφεία τηλεφωνούν σε συνδικαλιστές, προκειμένου να τους αποτρέψουν από τις κινητοποιήσεις, ο κ. Καράμπελας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε προχώρησε σε τέτοια τηλεφωνήματα.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα».

Από την άλλη κατευναστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν, ούτε υπό την παρούσα συγκυρία είναι εφικτή η φοροαπαλλαγή στα καύσιμα όπως ζητούν οι αγρότες.
«Δεν έχουμε ένα συρτάρι γεμάτο λεφτά που να μπορούμε να μοιράζουμε» είπε χαρακτηριστικά.