Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο ζητούν οι Θανάσης Σκούμας και Θανάσης Τσάκωνας


Με πολύ μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες της Θήβας, τις εξελίξεις σχετικά με το Νοσοκομείο Θηβών, αφού ήδη το τελευταίο διάστημα ανεστάλησαν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής, κορυφώνοντας τα ήδη πολύ μεγάλα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου. Μάλιστα έγινε ήδη γνωστό ότι τα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας, συγχωνεύθηκαν σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς με την με αριθμό 3510/Β/31-12-2012 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και υπουργού υγείας Ανδ. Λυκουρέντζου. Παρά τις μέχρι τέλους του 2012 διαβεβαιώσεις, ότι το νοσοκομείο Θήβας θα εξαιρείτο από τη συγχώνευση που προβλέπει ο μνημονιακός νόμος 4052/2012 (άρθρο 2), εντούτοις αποδείχθηκε ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές ήταν στάχτη στα μάτια των πολιτών της Θήβας.
Το νοσοκομείο της Θήβας με τα πολλά προβλήματα λειτουργίας, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της περιοχής και της πόλης μας και οδηγείται σε αναστολή των λειτουργιών του. Ταυτόχρονα οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται και ειδικότερα οι δαπάνες για εφημερίες στα νοσοκομεία μειώνονται κατά 35% το 2013, ήτοι από 370 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 241 εκατομμύρια ευρώ το 2013, με αντίστοιχη μείωση για το νοσοκομείο της πόλης μας. Ήδη σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Θήβας, το Νοσοκομείο Θηβών αδυνατεί να κάνει εφημερίες στην παθολογική κλινική από τις 23/01/2013 και η κατάσταση είναι τραγική.
Είναι πλέον κοινή διαπίστωση πια, ότι για να μην οδηγηθεί στην πλήρη υποβάθμιση και αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, απαιτείται η ομόθυμη και παλλαϊκή αντίδραση μας για να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.
Καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή, τους φορείς, τους γιατρούς, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους πολίτες σε άμεσες κινητοποιήσεις με στόχο την ομαλή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηβών και την υποστήριξη της δημόσιας και δωρεάν υγείας.   http://viotianet.gr