Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στον Αρβανιτόπουλο για το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λιβαδειάς- Απουσίαζαν οι βουλευτές τη Ν.Δ.


Να πείσουν τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς, πρέπει να μείνει στη Λιβαδειά, επιχείρησαν οι φορείς που τον συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά και συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του δημάρχου Λεβαδέων Κ. Ρούτης (ο δήμαρχος απουσίαζε λόγω ασθένειας), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης και ο πρόεδρος του Τμήματος Χ. Μπότσαρης. Από τη συνάντηση απουσίαζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της συνάντησης, το τοπίο παραμένει θολό. Ο υπουργός δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, άκουσε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα για την παραμονή του Τμήματος και έθεσε μόνο το ζήτημα μεταφοράς της Διοικητικής έδρας του Πανεπιστημίου από τη Λαμία στο Βόλο. Κάτι στο οποίο οι φορείς της Λιβαδειάς δεν εξέφρασαν αντιδράσεις. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία.
Το «παιχνίδι» λοιπόν παραμένει ανοικτό, από την αμεσότητα και τη δυναμικότητα στις παρεμβάσεις των τοπικών φορέων θα κριθεί η τελική απόφαση, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί η ολιγωρία με την οποία αντιμετώπιζαν το θέμα μέχρι σήμερα.
Συνάντηση με τον υπουργό έχει ζητήσει και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Περγαντάς, συνολικά για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς, αλλά δεν έχει ακόμη καθορισθεί το πότε θα γίνει.

Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=39675