Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Περί πτωχεύσεως του ιστορικό «22″ στη Θήβα. Τέτοιες επενδύσεις θα φέρει ο Σαμαράς;



Η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, σε συνεργασία με το ιστορικό σωματείο εργαζομένων « Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» , της καπνοβιομηχανίας Θ.Δ. Γεωργιαδής Α.Ε. – μιας από τις παλαιότερες της χώρας – συναποφάσισαν κοινή δράση, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ιστορικού εργοστασίου στην Θήβα και να απορριφθεί η κατατεθείσα αίτηση πτώχευσης , από πλευράς της ιδιοκτησίας.

Η λύση που προωθείται είναι το εργοστάσιο , να λειτουργήσει με ένα μικτό επενδυτικό σχήμα , όπου θα συμμετέχει το σωματείο των εργαζομένων και επενδυτές , από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μικτό αυτό σχήμα όμως, δεν βολεύει τον επενδυτή που θέλει το ιστορικό εργοστάσιο στα χέρια του κοψοχρονιά και μάλιστα με τις ευλογίες του υπουργείου οικονομικών.

Το μικτό αυτό σχήμα κατοχυρώνει (δυστυχώς για τον υποψήφιο αγοραστή) θέσεις εργασίας και μισθούς των εργαζομένων που κρατάνε όλα αυτά τα χρόνια ζωντανό το εργοστάσιο και συμβάλουν στην έλευση συναλλάγματος στη χώρα καθώς το 85% της παραγωγής εξάγεται.

Θέλουν μισθούς πείνας σε εξαθλιωμένους εργάτες με στόχο την υπεραξία της εργασίας για την αύξηση των κερδών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι αγοραστές υπάρχουν και γι’ αυτό το σωματείο των εργαζομένων προχώρησε στη συγκεκριμένη πρόταση-λύση ζητώντας ταυτόχρονα την απόσυρση της αίτησης πτώχευσης που θα στείλει εκατοντάδες οικογένειες στην πείνα.

Τέτοιες επενδύσεις θέλει να φέρει από την Κίνα ο κος Σαμαράς;

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε…   
http://viotianet.gr